U susret Zgrafu | Diego Vainesman u Zagrebu!

U susret Zgrafu | Diego Vainesman u Zagrebu!

Predavanje „Type is Sexy and I know it!“ Diega Vainesmana biće održano 23.novembra u 19 časova Galeriji Permanenta (ULUPUH) na adresi Prearadovićeva 44/1 u Zagrebu.

Predavanje je organizovano u susret ovogodišnjem izdanju međunarodne manifestacija grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija - Zgraf.


 

Zgraf - međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija - koja se od 1975. godine održava u Zagrebu u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) priprema za januar 2017. godine svoje 12. izdanje.
Zgraf 12 je ovaj put kao temu zadao sintagmu „Društvene reprize“ koju potpisuje poznati britanski teoretičar dizajna Rick Poynor, a novi partner manifestacije po prvi put je Lauba – Kuća za ljude i umjetnost

U susret Zgrafu, u Zagreb je došao ovaj zanimljiv gost s predavanjem zanimljivog naslova.

Diego Vainesman, dizajner i direktor dizajn studija sa sedištem u New Yorku - 40N47 Design Inc. - prvi je Latinoamerikanac na mestu predsednika odbora Type Directors Cluba (TDC). Dužnost izvršnog direktora TDC-a vršio je 12 godina, tokom kojih je osmišljavao predavanja za globalnu publiku. Predaje na Školi za likovnu umetnost, a predavao je na Školi za dizajn Parsons i Institutu Pratt u New Yorku. Član je brojnih stručnih žirija, i drži predavanja i radionice o logotipima i brendiranju po čitavoj Evropi i Latinskoj Americi. Bio je dopisnik iz New Yorka za tipoGráficu, vodeći časopis o dizajnu i tipografiji u Latinskoj Americi (1987-2007), koautor je i knjige „Tipografía Latinoamericana“ (2014). Kao glavni dizajner radio je za brojne klijente, od globalnih korporacija kao što su Canon, American Express, IBM, Pfizer, do neprofitnih organizacija kao što su Prirodoslovna škola u Bronxu i Kongregacija B'nai Jeshurun. Radio je i za Art Deco Society of New York, Behrman House, Boehringer Ingelheim, Blue Apple Books, Formica, Guggenheim Partners, Hotel Paracas, Hotel Palacio del Inka, Hotel Tambo del Inka, New York State Democratic Committee, Print Magazine, Saturn, Subaru, Zenith Optimedia.

Type Directors Club proslavio je jubilej od 70 godina postojanja, a Diego Vainesman (bivši predsednik TDC-a) predstaviće istorijat ove slavne tipografske institucije – njene početke 1946. godine, rodonačelnike, izvorne štampane materijale, TDC-ovu medalju, pokretanje konkursa i njegove mehanizme, kao i video prezentaciju najboljih radova.

Predavanje je na engleskom jeziku.

Program Zgrafa 12 pratite na www.zgraf.hr

Program Zgrafa 12 organizovan je uz finansijsku podršku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport kao i Ministarstva kulture RH, Ambasade Republike Švajcarske u Hrvatskoj.

Medijski partneri su VIZKULTURA, Journal.hr i Designed.rs.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services