U10 | Handmade artist's book izložba

u10, handmade artists book

Otvaranje izložbe radova nastalih na radionici „Handmade artist’s book” biće održano u petak, 11. novembra u 19 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

Izložba će biti otvorena samo u petak, 11. i subotu, 12. novembra! Posle otvaranja sledi žurka, kojom ćemo proslaviti uspešan završetak radionice.U Umetničkom prostoru U10 od 7. do 10. novembra 2016. godine održana je grafička radionica „Handmade artist’s book”, koju su vodili umetnici Iva Kalšan i Filip Stefanović. Cilj radionice je bio da populariše manje poznate i manje korišćene grafičke tehnike poput tradicionalnog japanskog drvoreza i paper marblinga. Osim toga, učesnici su imali prilike i da naprave ručno rađeni papir, na kome su kasnije mogli da štampaju svoje grafike. Kombinacijom ove tri tehnike učesnici su kreirali svoje umetnikove knjige u skladu sa mogućnostima koje pružaju ove discipline.

Tema radionice „Mikrokosmos” dopustila je učesnicima dovoljno slobode da se izraze na najrazličitije načine, prikazujući kako stvari koje ih svakodnevno okružuju, tako i one iz unutrašnjeg sveta. Učesnici dolaze iz različitih polja, neki su likovni umetnici, neki grafički dizajneri ili arhitekte, neki s prethodnim iskustvom u izradi grafika, a neki bez, ali svi s podjednakim entuzijazmom. Pojedinačne radove izrađene u različitim grafičkim i crtačkim tehnikama na kraju su oblikovali u jedinstvene umetnikove knjige, kojima su sami zadali teme. Umetnikove knjige su pojedinačna umetnička dela koja su u mediju knjige i predstavljaju originalan rad svakog od učesnika, odnostno autora, i nemaju tiraž.

Autori radionice: Iva Kalšan i Filip Stefanović

Učesnici radionice: Ana Baranjin, Jana Bjelica, Dalibor Veljković, Saša Kvrgić, Lea Levi, Tanja Mirković, Katarina Mihailović, Katarina Obradović, Kristina Pavlak, Ana Pavlović, Irena Petković, Tamara Seničić i Stefan Starčević

handmade-artist-book-

Iva Kalšan (Beograd, 1991) 2015. godine završila je master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek grafika, u klasi profesora dr Dragana Momirova. Dobitnik je nagrade XVII Bijenala studentske grafike Srbije i Nagrade za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti. Od 2010. godine ima redovnu izlagačku aktivnost u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Filip Stefanović (Beograd, 1994) 2013. upisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku grafika. Trenutno je student četvrte, ujedno i završne godine osnovnih akademskih studija u klasi profesora dr Vladimira Veljaševića. Od 2014. godine ima redovnu izlagačku aktivnost u zemlji i inostranstvu i do sada je učetvovao na preko dvadeset grupnih izložbi. Živi i studira u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services