Transformart galerija na sajmu umetnosti u Atini

Transformart galerija na sajmu umetnosti u Atini

Transformart galerija je od 16. do 19. maja učestvovala na umetničkom sajmu “Platforms Project" 2019 u Atini!

 

Transformart galerija i 4 umetnika koja zastupa (Danka Dimitrijević, Damjan Kovačević Milan Ćuk i Vojislava Vrcelj) nedavno su se vratili sa sajma umetnosti u Atini.

 

 


Nakon tri godine rada Transformart galerija je odlučila da promovišu naše umetnike i u inostranstvu. Kao prvi korak izabrali su učesće na jednom manjem evropskom sajmu “Platforms Project” u Atini na kome je učestvovalo 60 galerija iz 17 zemalja Evrope, sa oko 700 umetnika.

Umetnici koji su predstavljeni ispred Transformart galerije, u oblasti i stilu izražavanja se potpuno razlikuju. Oni su: Damjan Kovačević, Milan Ćuk, Danka Dimitrijević i Vojislava Vrcelj Čitaković.

Za njihov rad se u protekle tri godine naša publika izuzetno interesovala. U Grčkoj, publici su prikazani Damjanovi crteži, Milanovi mozaici, Dankine slike – skulpture i Vojislavine skulpture od keramike. Ovo četvoro umetnika su svojim radovima zasenili i umetničku publiku Atine. Posetioci su neprekidno fotografisali postavku, zainteresovanost je bila neočekivano dobra, a puno radova je i otkupljeno.

Najzačajnije od svega bilo je to što su radovi ova četiri umetnika postala deo kolekcije jednog od najvećih kolekcionara Evrope i uskoro će biti izloženi u njegovom privatnom muzeju.

Zbog velikog uspeha i zainteresovanosti publike za rad umetnika Transformart galerije, u Atinu se sledeće godine vraćajuo kao počasni gosti "Platforms Project" sajma.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services