Tijana i Mila Popović na Birmingham International Fashion Week-u.

Tijana i Mila Popović na Birmingham International Fashion Week-u.

Nastup Tijane i Mile Popović na prvom Internacionalnom FW u Birmingham-u.

 

Novosadske dizajnerke, sestre Tijana i Mila Popović na poziv organizatora Prvog internacionalnog Fashion Weeka u Birmingemu predstaviće svoju autorsku kolekciju za jesen/zimu 2013 „After  Colors“ 10. marta u Millenium Point-u, multifunkcionalnom kompleksu u Birmingemu u Engleskoj.


Ovo će biti četvrti put da dizajnerke predstavljaju svoje kolekcije na Nedeljama mode u Engleskoj. Prvi put su 2009. godine predstavile autorske modele na Alternative Fashion Week-u u Londonu, da bi već sledeće godine 2010. učestvovale na London FW u okviru programa Untold gde su sa još 3 gostujuća dizajnera predstavile kolekciju „The Flowers of Romance“ za proleće leto 2011. godine u Muzeju dizajna u Londonu, kasnije prikazanu i na Fashion Week-u u Beogradu.

Iste godine su  na Londonskom Design Weeku imale izložbu svojih modela u Pop up busu- gde su izloženi modeli 10 internacionalnih mladih dizajnera.

Posle modnih revija u Londonu, 2011. godine na Brighton Fashion Weeku, u okviru programa Haute Couture u katedrali Snt Martin, publici su prikazale modele iz svoje Haute Couture linije iz kolekcije za proleće/leto 2012. „Fairies from the Heart of the Forest“, kasnije prikazanoj u Skopju i Novom Sadu.

International Birmingham FW je prva nedelja mode ovakvog tipa u Velikoj Britaniji koja prvenstveno ima za cilj da promoviše rad inostranih dizajnera domaćoj publici.  Kako su, pored dizajnera iz Libana, Kalifornije, Japana, Kine, Francuske i Španije, Tijana i Mila jedine dizajnerke iz regiona koje će imati priliku da predstave svoj autorski rad i svoju zemlju, ovo je svakako veliki uspeh za njih. Organizatori su preko baze podataka sa informacijama i kontaktima važnih i najtraženijih inostranih dizajnera mlađe generacije u Velikoj Britaniji, koja je dostupna organizatorima sličnih manifestacija, došli do imena i kontakta srpskih dizajnerki koje je bilo na listi. 

Kolekcija „After  Colors“ promociju je imala na međunarodnom Festivalu reciklažne umetnosti Drap ART u Barseloni u oktobru 2012. godine, dok će ovo biti njeno prvo revijalno predstavljanje na prvom Birmingham International Fashion Week-u koji će se održati od 9. do 10 marta 2013. godine, organizovanog u saradnji sa Unicefom. Gostovanje Tijane i Mile Popović na ovoj manifestaciji podržaće SIEPA- Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

Kolekcija za jesen/zimu 2013 After Colors je mračna i sirova, apokaliptična, nihilistička. Govori o odrastanju. Mentalnom, emotivnom, psihičkom, društvenom, socijalnom. Traži odgovore na pitanja - Šta se događa posle boja, posle detinjstva, posle života, posle sveta? Ceo koncept je zasnovan na dekonstrukciji i reciklaži. Kolekciju čine odevni predmeti nastali kao posledica dekonstrukcije forme i primene reciklaže otpadnih sirovina I materijala u funkciji savremenih odevnih predmeta. Analizom antiforme i ahromatskih tonskih vrednosti nastala je kolekcija  gde dominiraju tamni tonovi, crna sa po nekim bronzanim, bordo, ultramarin plavim i zlatnim momentom. Korišteni su teški materijali, koža, guma, pvc, plastilka sa dosta lanaca, mreže, nitni, kopči, metalnih detalja koji dominiraju kolekcijom.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text