ŠUŠUR! Festival od riči 2017.

ŠUŠUR! Festival od riči 2017.

ŠUŠUR! Festival od riči, u svom novom, šestom izdanju, održava se na ostrvu Korčula u Hrvatskoj, u nedelju, 6. i ponedeljak, 7. avgusta u 21h, a tema festivala je "Među ženama".

 

 

 

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog leta, barem za vreme ŠUŠUR!-a, Festivala od riči, jezičak vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nežnijeg pola.

O Ženama Stijenama raspravljaće se na književnim tribinama; svoje žene heroine će deca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljaće se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz muziku koja nadilazi pol, uzrast i jezik.

Očekuju vas 6. i 7. avgusta na pjaci ispred crkve Sv. Marka, Korčula - Hrvatska: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR, Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH.

PROGRAM:

Nedelja, 6. avgust, 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Učestvuju: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR

Ponedeljak, 7. avgust., 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Učestvuju: Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH

Fešta, 7. avgust Ljetnjo Kino, 23h DJ Evoks RS
Radionica za decu “Žene stijene”
nedelja 6. avgust u 18 h
Pjaca ispred crkve Sv. Petra

Budući da je književnost ženskog roda, ŠUŠUR! Festival od riči će ove godine u goste pozvati regionalne autorke i autore koje svojim delima tematizuju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost.

Šestog i sedmog avgusta, s početkom u 21 čas, osveženje u lepim rečima i večernjem povetarcu potražiće publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti.

U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljaće o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović  /HR/ će reći šta misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu.

Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinuće se rodno izbalansirani moderatorski duo Mime Simić i Dinka Kreha.

 

Razgovor s književnicima nastaviće se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedeljak nakon službenog programa gde će se za muzički program pobrinuti DJ Ewox /RS/, poznati obožavatelj žena.

U nedelju, šestog avgusta, dečja radionica radnog naziva "Žene stijene", u saradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 časova će ispred crkve Sv. Petra zabaviti i edukovati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim ulicama i trgovima.

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizujući ŠUŠUR! Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog avgusta podjednako zabavi i edukuje svoju publiku.

Iza scene Festivala stoji 5 žena prijateljica sa međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju.

Projekat su prepoznali i podržali: Ministarstvo Kulture RH, fondacija Jan Michalski iz Švajcarske, TZ Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realizovan je u partnerstvu s BLOCKFREI organizacijom iz Beča i portalom djeca.hr.

Vizuelni identitet ovogodišnjeg festivala: Monika Lang i Ksenija Pantelić


ŠUŠUR Festival na Facebooku.
 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services