Street art zvezda Sebastian Velasco na Festivalu "Rekonstrukcija"

Street art zvezda Sebastian Velasco na Festivalu "Rekonstrukcija"

Poznati španski muralista Sebastian Velasco učestvuje na Festivalu umetnosti "Rekonstrukcija"!


Sebastian Vesaco, zvezda međunarodne street art scene, oslikaće mural u okviru Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ od 6. do 8. septembra 2019. godine.

 

 

 

Sebastian Velasco je muralista iz Španije i jedan od najaktivnijih evropskih uličnih umetnika. Crtanjem se bavi još od 2004. godine. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Bilbau i izlagao na brojnim individualnim i grupnim izložbama. Radio je murale širom sveta, a na ex-Yu prostorima je poznat po radovima inspirisanim jugoslovenskom pop kulturom. Inspiraciju za svoje murale pronalazi uvek u lokalnom kulturnom kontekstu, pa će tako biti i ovoga puta kada bude slikao u Beogradu.

Učešće Sebastiana Velasca na Festivalu umetnosti na ulici „Rekonstrukcij“ pomogao je „Acción Cultural Española“ uz podršku Instituta Servantes u Beogradu.

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ se ove godine održava po drugi put u javnim prostorima na Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra pod sloganom koji poziva na zajedničko delovanje – „Ajmo napolje“.

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala u uzbudljivoj zgradi nekadašnje „Beobanke“, umetnički sadržaji „izlaze“ u javne prostore, a ideja organizatorki i organizatora je da umetnost uvedu u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services