"Spirit Shelter" by Allergutendinge

"Spirit Shelter" by Allergutendinge

"Spirit Shelter" je arhitektonski projekat nemačkog studija Allergutendinge (Matthias Prüger, Manuel Rauwolf, Ulrike Wetzel).

 

Ukoliko vam je kontakt sa prirodom važan za postizanje duševnog mira, sigurno će vam se dopastio novi projekat nemačkog arhitektonskog studija Allergutendinge.

 

Naziva "Sklonište za dušu" ova drvena konstrukcija je mobilnog karaktera, može se rasklopiti i transportovati na bilo koje mesto, skoro kao šator.  

Projekat istražuje san grčke Arcadie. S jedne strane, termin opisuje postojeće mesto na Peleponezu u Grčkoj, koje nosi ime po mitološkom karakteru Arcasu, u grčkoj mitologiji poznatiji kao bog Pana. U renesenasi, Arkadija je slavljena kao netaknuta divljina, sklad sa prirodom.

Po tim idejama je i građen "Spirit Shelter", kao odraz ideje za emocionalnim begom, za životom u harmoniji sa sobom i prirodom.

Kao i ideja o Arkadiji, i "Spirit Shelter" se sastoji od dva glavna dela. Odeljenje za istraživanje obezbeđuje alat za otkrivanje fizičkog sveta, gde god se nalazili, pustinji, šumi, planini....U odeljku za spavanje postoji prostor za meditaciju i samo-istraživanje.

 

 

Via: Ignant
Fotografije: ©Allergutendinge 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services