Šok zadruga Novi Sad | Jelena Mijić "Juče je juče bilo danas"

sok zadruga, jelena mijic

Izložba Jelene Mijić "Juče je juče bilo danas" biće otvorena u utorak 6. decembra u 19 časova u Šok zadruzi 2 (Zmaj Jovina 22, Novi Sad).

Sav materijal koji će izložbu “Juče je juče bilo danas” činiti nastajaće tokom trajanja izložbe.*

 

 Izložba se sastoji od dva segmenta. Prvi segment jeste “video dnevnik”, dok drugi čine crteži koji će posetioci izložbe praviti prilikom posete, na osnovu autorkinih uputstava.

Svake večeri montiraću po jedan video, ne duži od jednog minuta, od materijala koji sam snimila tog dana. U snimanju ću probati da budem što neposrednija. Trudiću se da snimam stvari koje se dešavaju oko mene, bez pokušaja osmišljavanja situacija i scenarija, kako bi materijal bio zanimljiviji. U montaži, koja je na veoma bazičnom nivou, pokušaću da videe učinim što zanimljivijim. Posetioci će u galeriji moći će da vide samo video od prethodnog dana, ali će svaki posetilac moći, ukoliko želi, da napravi i svoj crtež, uz pomoć jednostavnih pisanih instrukcija/zadataka od kojih će se neki odnositi i na jučerašnjicu posetilaca.

Crteži će čim budu završeni biti izlagani u galeriji, te će svaki sledeći posetilac moći osim mog jednominutnog videa da vidi i crteže svojih prethodnika. Nakon završetka izložbe oni koji budu želeli da dobiju svoje crteže moći će dai ih, uz odgovarajući opis, zatraže putem e-maila, a ja ću im ih poslati poštom.

*osim videa koji će biti prikazan prvog dana izložbe koji će nastati dan ranije

Jelena Mijić, rođena 1989. godine u Novom Sadu, živi u Beogradu. Završila je studije slikarstva na Faklultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Koristi klasične i tradicionalne metode građena slike, kao što su dvodimenzionalna podloga u vidu platna nategnutog na ram, crtež olovkom, tehniku uljanog slikarstva, prijatnu estetiku i ručnu izradu u radovima koji se zasnivaju na slučajnosti, igri, grešci i participaciji publike i slučajnih prolaznika. Član je foto kolektiva Belgrade Raw i jedan od organizatora umetničkog rezidencijalnog programa MultiMadeira koji se dešava na portugalskom ostrvu Madeira.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services