Slovački dizajner proizvoda František Toth u NOVOJ ISKRI

Slovački dizajner proizvoda František Toth u NOVOJ ISKRI

Predavanje "I design ‘cause I am curious " slovačkog dizajnera Františeka Totha biće održano u Novoj Iskri u četvrtak 24. novembra u 18 časova.

Od oktobra ove do januara naredne godine, u Novoj Iskri se realizuje treći ciklus rezidencijalnog programa za dizajnere, arhitekte i druge profesionalce iz domena dizajna i kreativnih industrija.

 

Tokom jeseni 2016. godine, u okviru ovog programa će u Novoj Iskri raditi šest gostujućih autora - dva iz Švedske, tri iz Slovačke i jedan iz Francuske.

Program Designer In Residence od 2014. godine zajednički realizuju Nova Iskra i Švedski institut zajedno sa nizom partnera iz Švedske (IASPIS, Stpln), a tokom prošle godine programu se pridružila i slovačka organizacija Creative Industry Košice.

Od 2016. godine i Francuska pristupa programu kroz saradnju sa AMI Center iz Marseja, uz podršku Francuskog instituta u Beogradu i Ministarstva kulture i medija Republike Srbije.Creative Industry Košice ove godine u saradnji sa Novom Iskrom obezbeđuje tri jednomesečna rezidencijalna boravka u Beogradu za slovačke dizajnere uključujući i dobitnika slovačke nacionalne nagrade za dizajn koji će biti gost Beograda u januaru 2017.

U okviru rezidencijalnog boravka, gostima su obezbeđeni radni i životni prostor, stipendija i mentorska podrška, a svaki od autora uzima aktivno učešće u programu Nove Iskre.Ove nedelje će svoj rad predstaviti slovački industrijski dizajner František Toth. U svom predavanju naslovljenom "I design ‘cause I am curious", František Toth će predstaviti svoj dosadašnji rad i projekte u domenu produkt dizajna.

František Toth je studirao industrijski dizajn na Tehničkom univerzitetu u Zvolenu (TUZVO) u Slovačkoj, a trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, na odseku za obradu drveta. Radi kao freelance dizajner proizvoda, osnivač je projekta Biocultivator i brenda Osmoro.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services