Slavimir Stojanović Futro | Izložba "Weare Percfet"

Izložba "Weare Percfet" Slavimira Stojanovića

Izložba "Weare Percfet" Slavimira Stojanovića, biće otvorena u sredu, 20. juna u 19 časova u prostoru umetničke galerije Distribucija (Višnjićeva 10).

 

 

 

 

Izložba "Weare Percfet" bavi se fenomenom podsvesne adaptacije pojedinca na očigledno pogrešno postavljen globalni sistem vrednosti. Greška koju svi vide, a niko ne primećuje, osnovni je motiv za različite likovne interpretacije autora.

 

Crtajući slabijom levom rukom, on koristi estetiku dečijeg crteža, šumova pop-kulture i sveprisutnog brendinga, i suprotstavlja je geometrijskoj apstrakciji kao vrhuncu sublimacije savremenog, izobiljem izmučenog ljudskog duha.

 

 

 

Slavimir Stojanović Futro je beogradski vizuelni umetnik, grafički dizajner i autor. Njegovi projekti su nagrađeni sa više od 300 međunarodnih priznanja. Radovi iz domena masovnih komunikacija nalaze mu se u kolekcijama svetskih muzeja, a o njegovom radu pisali su brojni svetski magazini, časopisi i portali. Autor je nagrađene knjige za decu "Singi Lumba" i "Drvo čarobnih olovaka". Dobitnik je nagrade za životno delo koju dodeljuje UEPS, udruženje za tržišne komunikacije Srbije.

Izložba će biti otvorena do 20. jula 2018. godine.
 

Fotografija Slavimira Stojanovića: Nebojša Babić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text