Serija predavanja američkog arhitekte Miteš Diksita

Serija predavanja američkog arhitekte Miteš Diksita

Nezavisna platforma za obrazovanje SCAPES:LAB u toku decembra 2016. godine organizuje seriju predavanja sa američkim arhitektom i filozofom, Miteš Diksitom (Mitesh Dixit) u nekoliko gradova regiona.

 

 

 

Događaj se organizuje u okviru višegodišnje saradnje između platforme SCAPES:LAB i studija DOMAIN OFFICE (Njujork - Roterdam) kroz nekoliko posebnih tematskih programa, kao što su "FLAT.SCAPES:LAB" u Holandiji, "Belgrade.SCAPES:LAB" i "Anatomy of a Landmark: Belgrade" u Beogradu i dr.

Predavanja, razgovori i radionice će biti održane u Novom Sadu, Skoplju, Beogradu i Podgorici.

Miteš Diksit osnivač je studija DOMAIN (Njujork - Roterdam) 2012. godine. Nakon završenih studija političkih nauka i filozofije, završava master studije - oblast arhitektura na Vašingtonskom univerzitetu u Sent Luisu. Karijeru arhitekte započeo je u birou SOM (Skidmore, Owings, and Merrill) u San Francisku. Pre osnivanja studija DOMAIN, Diksit je radio sa Rem Kolhasom u okviru OMA u Roterdamu kao vodeći projektant na nekoliko internacionalnih projekata - Mahanakhon kula u Bangkoku, Institut Komonvelt u Londonu i finansijski distrikt u Kuala Lumpuru. 2011. godine, na Tehničkom univerzitetu u Delftu (TU Delft) bio je gostujući profesor u više oblasti i sekcija - arhitektura, urbanizam i kritička teorija, a od 2013-2016. godine radio je kao urednik Katedre za kompleksne projekte pri TU Delft. Vodio je i studio "Nasilje"(Violence), fokusirajući se na region američko-meksičke granice, kao i istraživaki studio “In Chicago”.

 

Predavanja:

SLOBODA (Freedom) 
Novi Sad, 6. decembar 2016. godine u 18 časova, SKCNS Fabrika

O PROCESU (On Process) 
Skopje, 09. decembar 2016. godine u 12 časova, Amfiteatar arhitektonskog fakulteta u Skopju

SMRT MODERNOSTI (Death of Modernity) 
Beograd: 16. decembar 2016. godine u 17 i 30 časova, Mala sala Kolarčeve zadužbine

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services