Selfi generacija na izložbi Press photo Srbija 2016

U okviru festivala fotografije Vizualizator, održaće se tribina pod nazivom "Sel

U okviru festivala fotografije Vizualizator, održaće se tribina pod nazivom "Selfi generacija ili selfi nacija".

Na tribini "Selfi generacija ili selfi nacija" koja počinje u četvrtak, 24. novembra od 17:30 časova u Domu Omladine, govoriće: klinički psiholog Goran Tomin, psihoterapeut dr. Zoran Milivojević, antropolog i fotograf Igor Čoko, master antropologije na temu društvenih mreža Sonja Radivojević i profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Beogradu dr Milan Radovanović.

 

 

Na koji način fotografija u digitalnoj eri utiče na ličnost, percepciju i razumevanje sveta i nas samih? Kako to razumevanje i doživljaj sveta ima uticaj na samopouzdanje i samopoštovanje pojedinca? Ekspanzija selfi fotografija u svim sferama komunikacije povlači za sobom ova i druga bitna pitanja sociološkog, kulturološkog i ličnog karaktera. Potreba ljudi da zabeleže svaki segment svog delovanja kroz #selfie fotografije omogucila je kreiranje mnogobrojnih “sopstvenih” realnosti, svako postaje “poznata ličnost” u svom idealno predstavljenom svetu i izdanju. Fotoaparat je postao sredstvo za realizaciju ovih idealnih predstava. Selfi postaje nasušna potreba i stvara „veštački raj“ koji vodi ka savršenom ja u nesavršenosti života. Savremeni čovek će učiniti sve za savršeni selfi, hiljade lajkova i komentara na društvenim mrežama, a pritom zaraditi selfi lakat i neurozu.

Izložba PRESS PHOTO SRBIJA 2016 je skup reprezentativnih radova nove srpske dokumentarne fotografije i predstavlja vrhunska dostignuća u ovoj oblasti vizuelne umetnosti. Ovi radovi su često rezultat ličnog traganja i profesionalnih izazova na putu postavljanja viših standarda u oblasti dokumentarne fotografije i vizuelne medijske pismenosti. U okviru ove izložbe, fotografima će biti dodeljene nagrade za fotografiju godine u glavnoj kategoriji, ali i u kategorijama "Život reportaža", "Portret", "Vest", "Život", "Ilustracija" i "Vesti - reportaža".

Žiri sastavljen radi odabira nagrađenih fotografija u okviru PRESS PHOTO SRBIJA 2016 čine: Dalibor Danilović, Aleksandar Kostić, Zvezdan Mančić, Aleksandar Kelić, Thobias Fäldt, Klara Källström, Scott Brauer.

Propraćeno prigodnim koktelom, izložba PRESS PHOTO SRBIJA 2016 biće otvorena istog dana, na istom mestu u 19 časova, uz razgovor sa autorima dela na izložbi i članovima žirija.

Beogradski Festival Fotografije - Vizualizator je događaj koji predstavlja kompletnu reprezentaciju varijeteta fotografskih pravaca, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice. Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu. Festival donosi uzbudljive izložbe i interaktivne radionice sa presekom fotografske produkcije iz celog sveta. U fokusu festivala je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services