REDO Design Conference

REDO Design Conference

U pozorištu Oda u Prištini, 20. oktobra je održano drugo izdanje REDO Design konferencije.

REDO Design Conference je jednodnevna konferencija, koja se drugu godinu za redom održava u Prištini, okupljajući aktivne profesionalce iz oblasti grafičkog dizajna koji u inspirativnim i interaktivnim predavanjima dele svoja iskustva sa publikom.

Učesnici REDO dizajn konferencije bili su: Visar Ulaj, Rrota / Kosovo-Švedska; Ajdin Bašic, Slovenija; Visar Arifaj, Trembelat / Kosovo; Agon Çeta, projectGRAPHICS / Kosovo; Nikola Đurek, Typonine / Hrvatska: Tabi Aziri, Macedonia; Aslak Gurholt Rønsen, Yokoland / Norveška.

Govornici su se bavili aktuelnim temama dizajna na praktičnom terenu, odgovornosti dizajnera i kako ona utiče na samu profesiju, ali i standardima koji mogu da omoguće da se unapredi profesija dizajnera u ozbiljniji, kreativan biznis model.

REDO konferenciju o grafičkom dizajnu vodi i organizuje tim aktivnih profesionalaca iz zajednice grafičkog dizajna u Prištini. Ovi pojedinci rade u različitim disciplinama grafičkog dizajna i lideri su u svom zanatu. REDO zastupa zajedničku i otvorenu poslovnu filozofiju i svake godine poziva nove članove organizacionog tima koji kroz svoju stručnost u velikoj meri mogu da doprinesu REDO inicijativi.

Organizacioni tim koji stoji ispred REDO konferencije: Valon Sopi, Bardhi Haliti, Albian Gagica, Yll Rugova, Nita Salihu, Agon Çeta, Arian Rexhepi, Ylli Vuçitërna, Valon Badivuku.

REDO dizajn konferencija je prvi korak u unapređenju grafičkog dizajna sa glavnim ciljem prikupljanja mnogobrojnih kreativnih talenata u jednom prostoru gde se pored prezentacija održavaju i stručne rasprave i razmenjuju iskustva. 

REDO Dizajn Konferencija ima za cilj da stvori mrežu dizajnera koji će podići nivo dizajna kao profesionalne delatnosti, postavljajući visoke standarde i drugačiju profesionalnu etiku. Pored toga, konferencija je odgovorna za prepoznavanje različitih pitanja i tema koje će direktno uticati na dizajnerski proces i produktivnost - rezultirajući na podizanju svesti, prvo na nivou samih dizajnera ali i na stvaranju različitih metoda za odgovornost prema društvu.

Konferencija je namenjena profesionalcima i studentima koji su zainteresovani i / ili angažovani u oblasti dizajna, kao i korisnicima i investitorima dizajn industrije na Kosovu i šire, u regionu. 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text