Radionica i izložba FROM NOISE TO SOUND Akademije umetnosti u Novom Sadu

Radionica i izložba FROM NOISE TO SOUND Akademije umetnosti u Novom Sadu

Radionica i izložba-performans u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom FROM NOISE TO SOUND održaće se u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara.

 

 

 

Radionica i izložba-performans predstavljaju ključne aktivnosti projekta „From Noise to Sound“ koji se finansira sredstvima Međunarodnog višegradskog fonda (International Visegrad Fund).

Radionica će se održati u periodu od 27-31. maja u Kulturnoj stanici Svilara. Tema radionice je SAVREMENA SKULPTURA U NOVOM SADU sagledana iz teorijskog i praktičnog ugla, interdisciplinarnog i međunarodnog je karaktera. Učesnici radionice su umetnici, kulturni delatnici, profesori, studenti akademija umetnosti iz Poznanja (Poljska), Banske Bistrice (Slovačka), Pečuja (Mađarska) i Novog Sada.

Cilj radionice jeste analiza postojećeg stanja i delovanje u cilju rešavanja problema nedostatka savremene skulpture u Novom Sadu, ali i podizanje svesti umetničke zajednice i građana o ovom problemu i stoga će jutarnji deo sesija ove radionice biti otvoren za javnost i medije.

Drugi deo radionice je praktičnog karaktera sa ciljem da se ponudi potencijalno efektno rešenje ovog problema u vidu zvučnih instalacija na kojima će zajeno raditi svi parnteri iz nekoliko oblasti umetnosti. Ovaj deo radionice je zatvorenog tipa.

PROGRAM RADIONICE FROM NOISE TO SOUND (otvorena za javnost):
Tema: Savremena skulpura u Novom Sadu
Radni jezik: engleski
Kulturna stanica Svilara, Novi Sad (ugao ulica Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića)
Ponedeljak, 27.05.2019.  (10 – 13h)
Utorak, 28.05.2019. (11 – 13h)
Sreda, 29.05.2019.  (11 – 13h)
Četvrtak, 30.05.2019. (11 – 13h)
Petak, 31.05.2019. (11 – 13h)

Završene zvučne instalacije biće predstavljene na izložbi / performansu From Noise to Sound u subotu, 1. juna u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 20 časova. Same instalacije se prave od vojnog otpada, a na njima zajedno rade vajari, studenti vajarstva, naučnici, muzičari (izvođači), kompozitor, audio-vizuelni umetnici i mnogi drugi.

Na izložbi 1. juna, studenti-muzičari iz Novog Sada, Poznanja, Pečuja i Banske Bistrice izvodiće kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.

Predviđeno je i izvođenje na instalacijama u nekoliko lokacija u centru grada u tokom petka, 31. maja 2019. u popodnevnim časovima.


FROM NOISE TO SOUND na Facebooku

FROM NOISE TO SOUND na Instagramu

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services