Radionica FOTO-KNJIGA

Radionica FOTO-KNJIGA

Prezentacija 15 autorskih foto-knjiga nastalih u okviru radionice za izradu foto-knjiga biće održana u Salonu MSUB, u Pariskoj 14, 18. oktobra u 18h.

U okviru projekta FOTODOKUMENTI 02 u organizaciji MSUB, tokom dva vikenda Isidora Nikolić (dizajner) i Luka Knežević Strika (fotograf) vodili su radionicu izrade foto-knjiga.

Radionica je osmišljena tako da se kroz teorijski i individualni praktični rad sa svakim od učesnika koncipira i realizuje foto-knjiga koja predstavlja jedan samostalan (postojeći, ili za potrebe radionice realizovan) fotografski projekat. 

Radionica je realizovana kroz četiri sesije na kojima je 15 učesnika imalo priliku da čuje teorijski uvod, vidi relevatne primere fotografskog izdavaštva, razgovara i prođe kroz proces osmišljavanja, oblikovanja, realizacije digitalnom štampom, kao i tehnike ručno povezanih knjiga.

Učesnici radionice i autori foto-knjiga su:

Bojan Brankov
Valentina Brković
Boris Burić
Vladimir Ivaz
Olivera Inđić
Nemanja Knežević
Jelena Konjušić
Maja Mađerčić
Jelena Martinović
Jelena Mijić
Milica Nikolić Micikitis
Mane Radmanović
Tatjana Radičević
Sara Stojković
Saša Čolić

Radionica Foto-knjiga realizovana je u okviru projekta Fotodokumenti 02, koji ima za cilj afirmaciju različitih pristupa u okviru savremene fotografske prakse i reanimaciju interesovanja stručne i šire javnosti za ovaj medij umetničkog izražavanja. Ovu radionicu su takođe podržali firma Canon, kao i Fakultet za medije i komunikacije na kome je radionica održana.

Fotografije: Nemanja Knežević i Luka Knežević Strika

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services