Prva inostrana izložba umetničke grupe C4 u Srpskom kulturnom centru u Parizu

c4, srpski kulturni centar, pariz

„Nikad viđeno: padanje u nesvest“ je naziv nove izložbe umetničke grupe C4 koja će biti otvorena u petak 19. maja u 19 časova u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Ovo je ujedno i prvi put da će autori okupljeni u ovoj grupi zajedno predstaviti svoje radove u inostranstvu.

 


Često nagrađivani za svoje stvaralaštvo kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj kulturno-umetničkoj sceni, radove će izlagati Aleksandar Todorović, Aleksandar V. Branković, Marko Stajić, Mihael Milunović, Milan Nenezić i Miloš Đorđević zajedno sa gostujućim umetnicima - Nevenom Prijić i Milošem Rajkovićem Sholimom.

Posetioci će imati priliku da vide slike, crteže i animacije nastale u novijoj produkciji pomenutih autora. Fokus članova grupe C4 je na društveno-političkim temama, psihološkim i sociološkim anksioznostima, kao i istorijskim pitanjima koje lako previdimo na dnevnoj bazi, a koje u velikoj meri oblikuju našu svakodnevicu.

c4-pariz-srpski-kulturni-centar-

Angažovanost koju autori zagovaraju, ne zadržava se u pojedinačnim umetničkim formama, a izložba u ovom slučaju nije prevashodno manifestacija umetničkog stvaralaštva. Njome se ne predlaže jedan određeni način mišljenja, kao ni šta da mislimo o okruženju u kojem živimo, već kako da o njemu mislimo.

Izložba „Nikad viđeno: padanje u svest“ predstavlja mikroutopiju koja obezbeđuje mentalni i fizički prostor zaštićen od uniformisanih obrazaca mišljenja i ponašanja i koja pruža mesto i vreme za promišljanje.

Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i biće otvorena do kraja juna u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text