Promocija trećeg dvogodišnjeg kataloga Umetničkog prostora U10 i proslava šestog rođendana!

Promocija trećeg dvogodišnjeg kataloga Umetničkog prostora U10 i proslava šestog

Promocija trećeg dvogodišnjeg kataloga Umetničkog prostora U10 i koncert PONTONA povodom šestog rođendana U10, održaće se u sredu, 11. jula u 19 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

 

 

Treći dvogodišnji katalog Umetničkog prostora U10 obuhvata pojedinačno predstavljene programe koji su se 2016. i 2017. godine održali u prostoru, kao i projekte koje je Umetnički kolektiv U10 organizovao van njega.

Od svog nastanka 2012. godine, U10 je za glavni cilj imao predstavljanje mlade umetničke scene i povezivanje sa sličnim inicijativama i prostorima iz regiona i inostranstva. Tokom 2016. i 2017. godine, preko 120 umetnika i kustosa je učestvovalo u programima koje je posetilo preko 7000 ljudi. U10 je time nastavio da bude mesto predstavljanja, okupljanja i dijaloga, koji mladu umetničku scenu čini vidljivijom i aktivnijom.

Umetnički prostor U10 želi da se ovom prilikom zahvali svim umetnicima, kustosima i drugim saradnicima koji su kao autori učestvovali u programima organizovanim od strane U10, predstavnicima nezavisnih udruženja, javnih institucija i ustanova kulture na izvrsnoj saradnji i velikoj pomoći prilikom realizacije naših programa, kao i publici na poverenju i svesrdnoj podršci bez kojih ne bismo mogli da ostvarimo postignuto.


→ 19:00 Promocija trećeg dvogodišnjeg kataloga
→ 19:30 PONTON
→ 22:00 Little Lu (Downtown Airlines)


Ponton zvukom piše pripovetke od 2008. godine. Ovaj duo je mešavina elektro-akustičnog ambientalnog zvuka i buke, eksperimenta i improvizacije uz učestalo korišćenje terenskih snimaka (field recordings). Numere sa izdanja su pažljivo odabrani snimci sa nastupa (koncerata), često u društvu gostujućih muzičara. Teme se utapaju u snoliku, maglovitu i ćudljivu atmosferu kao soundtrack privatnog filma koji se odvija iza zatvorenih očiju ili stanju kontemplacije.

Članovi:
Igor Štanglicki - elektronika
Marko Jevtić – gitara

+

Luka Gaćina aka Little Lu je mladi beogradski DJ i jedan od autora Downtown Airlines radio emisije i pokretač serijala žurki pod nazivom Motha Africa. Na sceni se prvi put pojavljuje 2014. godine na Radiju Studja B gostujući u emisijama kod Željka Kerlete. Trenutno nastupa po većini beogradskih barova i klubova, a nastupao je i na regionalnom Southern Soul festivalu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text