Projekat "Come As You Are" Slavice Obradović

Projekat "Come As You Are" Slavice Obradović

Projekat "Come As You Are" Slavice Obradović, biće predstavljen u četvrtak, 25. aprila u 21h u DIM-u (Cetinjska 15).


Projekcije su planirane svakog dana (osim ponedeljka) u periodu od 20:30 - 21:30h, sve do 16. maja 2019. godine.
 

 

 

Novootvoreni prostor u Cetinjskoj DIM otpočinje svoj umetnički program projektom Slavice Obradović pod nazivom "Come As You Are".

Uzimajući mitologizovanu predstavu idealnog odnosa, emotivno srastanje i jedinstvenost emocionalnog bića, kao referentnu tačku, i povezujući i preklapajući planove i nivoe fiktivnog, virtuelnog i stvarnog, a ujedno i ispitujući ulogu pojedinca i njegovo lično emocionalno sopstvo u svim ovim dimenzijama, "Come As You Are" prvenstveno otvara pitanja emocija, granica i bliskosti.

Koristeći video instalacije kao medij izražavanja, Slavica gradi kontrolisan, bešuman, veštački univerzum, kao nepostojeću scenografiju u koju se smešta ideja o jednako nepostojećem odnosu, koji potom vraća u realnu prostornost kluba, u punktum savremenog povezivanja, gde se u potrazi za drugim simultano traga za sobom i beži od sebe, i kreira virtuelni narativ “idealnog” odnosa, istovremeno potencirajući na njegovom paradoksu. Osvrćući se na mit o a prirori predodređenom “idealnom” partneru, "Come As You Are" preispituje postojanje ali i održivost i opstanak takvog odnosa u stvarnom svetu gde se ideja o idealnom bilo čemu ispostavlja kao nestabilna, ali i otvara pitanje da li “idealnom” uopšte više i težimo? navela je Teodora Jeremić u tekstu povodom izložbe.Slavica Obradović (1990) diplomirala je 2015. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku vajarstvo, u klasi profesora Mrđana Bajića.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services