Prezentacije u SKC-u: Filmforum / Milica Lapčević

Prezentacije u SKC-u: Filmforum / Milica Lapčević

Prezentacije u SKC-u: Filmforum / Milica Lapčević, održaće se u utorak, 18. juna u 20 časova u Maloj sali SKC-a (Kralja Milana 48).Prezentacija radova i razgovor sa autorima u okviru Ciklusa "Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici" na temu Artterror (Milica Lapčević, Vladimir Šojat) Work in Progress.

 


Učesnici: Milica Lapčević, Vladimir Šojat i Stevan Vuković.

ModeratorVladimir Bjeličić

Artterror u Filmforumu SKC želi da inicira razgovor o procesu rada na filmu i videu, prvenstveno kao procesu istraživanja mogućnosti reprezentacije stvarnosti pomoću savremene tehnologije, uz prikazivanje inserata iz svojih work in progress materijala. U fokusu su dva rada u nastajanju „Diary about plants“, dugometražni eksperimentalno-dokumentarni film u trajanju od 70 minuta (fragmenti), i „Spring cleaning“, video art u trajanju od 30 minuta.

Rad na filmu „Diary about plants“ započeo je 2014. i imao je razne faze. Zbog svog aktivističkog potencijala i subverzivnog pristupa, ovaj rad će biti dovršen kad se iskristališe odgovor na pitanje kako biljke prisustvuju revolucijama.

Rad na filmu „Spring cleaning“ započeo je kao razmišljanje kako da se definiše situacija u kojoj je, kako u političkom, tako i u ličnom smislu, potrebno veliko spremanje. Veliko spremanje je metafora za neophodnost ulaska svežeg vazduha, izbacivanja prašine, čišćenja prozorskih okana da bi ušlo svetlo, pretresanja sećanja na napuštene prostore, odbačene životne stilove i davno pročitane i nepročitane knjige.

U okviru ovog ciklusa, Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti.

Ciklus razgovora organizuju Vladeta Stojić, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS i Stevan Vuković, urednik Filmforuma SKC.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services