Predstavljen prototip javnog bickila na „Mikser” festivalu

Cikliranje Beograd Mikser

Predstavljen prototip javnog bickila na „Mikser” festivalu

Projekat „Cikliranje – javni bicikli” predstavljen je na ovogodišnjem „Mikser” festivalu u okviru Ekspo zone, gde izlaže preko 100 izlagača (kompanija, proizvođača, kreativnih agencija i invidualaca) koji će prikazati svoje najnovije inovativne radove, proizvode, projekte i usluge. Projekat realizuje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost uz podršku Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

Cikliranje Beograd Mikser

Javni bicikli su jednostavan, pristupačan, zdrav i čist način kretanja po gradu, sistem javnog prevoza koji uz pomoć savremenih, zelenih tehnologija koristi bicikl na sasvim nov način. Cilj projekta „Cikliranje” je rasterećenje saobraćaja i emisije ugljen-dioksida i ostalih štetnih gasova, širenje pešačkih i biciklističkih zona, povećanje odgovornosti prema zajednici i prirodi, lakše i brže kretanje na kraćim relacijama po gradu. Prvi put je predstavljen u aprilu, kada je održan okrugli sto o upotrebi javnog bicikla kao prevoznog sredstva, lansiran veb-portal www.cikliranje.com i najavljena izrada prototipa bicikla.

Cikliranje Beograd Mikser

– Zadovoljstvo nam je što smo u partnerstvu sa Inicijativom za održivu urbanu mobilnost uspeli da promovišemo „Cikliranje” na „Mikseru”. Pozivamo sve građane da posete njihov štand, gde će imati priliku i da testiraju prototip javnog bicikla i podele s nama utiske i komentare – izjavio je za Beoinfo Danko Runić, direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

Cikliranje Beograd Mikser

„Mikser” je multidisciplinarna manifestacija koja kombinuje sajam dizajna, talent zonu, interdisciplinarnu obrazovnu konferenciju, umetničke izložbe i letnji muzički festival.

Održava se u industrijskoj zoni Luke „Beograd” i preduzeća „Žitomlin” na obali Dunava i traje do 29. maja.

Cikliranje Beograd Mikser

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

CoolDesign's picture
CoolDesign
15:39 28/05/10

Hm..

 Baš sam razmišljao ovih dana da je sistem javnog biciklizma potreban u našoj zemlji. Nije loše odrađeno, samo mi taj korman smeta. Mnogo je ženski. Ja više volim kada su prave ručke. Ovako je nezgodno za vožnju... A i sedište je previše sportsko. Mislim da treba da bude veće i mekše. I sami znamo da nas otkine d*pe kad sednemo na sportski bajs prvi put u sezoni, dok se ne naviknemo nekoliko dana...

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text