Predstavljanje knjige "Povremena poput vikend-naselja" Maše Seničić

Predstavljanje knjige "Povremena poput vikend-naselja" Maše Seničić

Popodnevni vikend-izlet uz predstavljanje knjige "Povremena poput vikend-naselja" Maše Seničić, održava se u subotu 15. juna u bašti porodične kuće Pavlović.

Događaj će biti upriličen povodom izlaska Mašine druge knjige poezije "Povremena poput vikend-naselja", u izdanju Trećeg Trga, u ediciji 12/19, 2019. godine.

 

 

O knjizi, ili o čemu god budu hteli (pod utiskom prizora vikend-naselja) van okruglog stola će - na travi, uz povremeno vino i trešnje - govoriti Ognjen Aksentijević (pesnik i urednik izdanja) i Jelena Nidžović (pesnikinja, knjižarka i urednica).

Bašta Doma porodice Pavlović (koji datira još iz 1882. godine) predstavlja jednu od malobrojnih izvorno sačuvanih i nežno uređenih zelenih oaza dunavske padine, prostirući se na sada već dobro utabanoj zemlji, davno dopremljenoj sa nekada brdovitih Terazija. Kuća je spomenik kulture i svojevrsni arhiv, a prostor koji je okružuje pun je ptica. Upravo zbog toga se događaj održava tamo, a gospodin Pavlović će popsetioce ljubazno uputiti u bližu i dalju istoriju ovog dela grada; kao i unutar knjige o kojoj će biti reči, sam prostor (njegova struktura i priroda) ključan je deo društvenih kretanja i mitologije jednog mesta.

Sačekaće vas sirup od zove, primerci pesničke zbirke (koje možete prelistati, kupiti ili ignorisati) i mapa vikend-naselja nastalog unutar narativa knjige. Vremenska prognoza tvrdi da je leto, a to su dobre vesti. Dobrodošli ste od 18h, program počinje u 18:30h, a okupljanje nažalost neće trajati zauvek (do 20h).

Do viđanja uživo, Mašu i knjigu možete onlajn naći na sajtu Trećeg Trga, a neke od pesama koje se nalaze u zbirci možete između ostalog pročitati na portalu Strane i u časopisu Prosvjeta.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services