Predavanje Zdravka Joksimovića u Šumatovačkoj

Predavanje Zdravka Joksimovića u Šumatovačkoj

U okviru redovnog programa tribina Šumatovačke koji se od 2016. održava pod nazivom "Na svežem vazduhu sa", Zdravko Joksimović će održati predavanje "Dva pristupa artikulacije prostora", 30. oktobra s početkom u 18 časova u Centru za likovno oblikovanje,  Šumatovačka 122.

 

Na predavanju će biti reči o razlikama i sličnostima u sprovođenju konsekventne skulptorske logike.

Skulptura je samo jedan od načina kako da se artikuliše prostor. U tradicionalnom smislu, koji uvažava celokupno skulptorsko nasleđe, kao i iskustvo moderne, odnosno XX veka, mogli bismo govoriti o dva načina kako da se u prostoru usklade uzajamno uslovljeni delovi. Masom tj. volumenom i svim drugim, u osnovi konstruktivističkim načinima materijalizacije jedne skulptorske ideje.

Naziv tribinskog programa sadrži sećanje na objekat u kome se danas nalazi Centar u Šumatovačkoj ulici, a koji je prvobitno izgrađen 1931. godine, kao beogradska Škola na vazduhu.

Besplatna predavanja, projekcije i prezentacije u okviru ovog programa vode stručnjaci iz različitih oblasti vizuelnih umetnosti i kulture.

Zdravko Joksimović je rođen 1960. godine na Buču u Crnoj Gori. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Jankovića. Član je ULUS-a od 1987. godine. Od 1992. godine radi na vajarskom odseku FLU. 2014. godine izabran je u zvanje redovnog profesora. Na istom Fakultetu odbranio je doktorski-umetnički projekat 2016. godine. 

 

 

 

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text