Predavanje Elif Ayiter "U virtuelnom svetu - o avatarima i njihovim mestima

predavanje u okviru konferencije "O Arhitekturi"

Srpska akademija nauke i umetnosti (SANU) i STRAND Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice, pozivaju na predavanje "U virtuelnom svetu - o avatarima i njihovim mestima" koje će održati Elif Ayiter, u četvrtak 1. decembra u 17.30 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU, (Đure Jakšića 2).

 

 

 

Predavanje se održava u sklopu izložbe i naučne konferencije "O arhitekturi: Skala dizajna od mikro do makro" koje se održavaju od 1. do 15. decembra u Galeriji nauke i tehnike SANU. Otvaranje izložbe i dodela nagrada održaće se u četvrtak, 1. decembra u 19 časova.

Elif Ayiter je dizajner, pedagog i istraživač čiji kreativni interesi se temelje na tri dimenzije online virtuelnih svetova i njihovih avatara, kao i na razvoju i implementaciji obrazovne metodologije između umetnosti i dizajna i informatike.

Po diplomiranju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Istanbulu, dobila je Specijalnu diplomu za umetnost i dizajn na Univerzitetu “London Goldsmith College”. Kao Fullbright-ov stipendista je magistrirala na Njujorškom Pratt Institutu.

Elif je radila kao freelance dizajner i slobodni umetnik u Njujorku i Istanbulu. Od 1993. je predavala na Bilkent Univerzitetu, Bilgi Univerzitetu i Sabanci Univerzitetu. Njeni tekstovi su objavljivani u akademskim žurnalima poput the “Journal of Consciousness Studies” i “Technoetic Arts”. Nastupala je na konferencijama “Siggraph”, “Creativity and Cognition”, “Computational Aesthetics” i “Cyberworlds”. Elif je glavni urednik izdanja “Metaverse Creativity” (UK) i trenutno je na doktorskim studijama na “Planetary Collegium - CAiiA hub” na Univerzitetu Plimut.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services