Početak programa Leto u Muzeju

Početak programa Leto u Muzeju

Početak Leta u Muzeju 25. maja uz nastup grupe TRESE.LUPA.UDARA.

 

Muzej Jugoslavije poziva na proslavu Dana mladosti uz nastup grupe TRESE.LUPA.UDARA. čime zvanično otpočinju uzbudljiv program koji nas očekuje ovog leta u okviru projekta Leto u Muzeju.

 

Program će se održati u subotu 25. maja na platou ispred Muzeja Jugoslavije s početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan.

TRESE.LUPA.UDARA. je ad-hoc postava, koju čine Кoja (Disciplina kičme, ovog puta solo gitara i vokal), Švaba (Električni orgazam, bas gitara i prateći vokal) i Vul (Disciplina kičme, bubnjevi i prateći vokal). Repertoar sastava TRESE.LUPA.UDARA baziran je na muzici iz filma "Кako je propao rokenrol", koju je komponovao Кoja, ali uključuje i srodne rok standarde, kao i glam rok himne. Posebno za ovu priliku u svoj repertoar uvrstiće i obrade pesama kultnih jugoslovenskih rok bendova poput Tajma, Pop mašine, Buldožera, JU grupe…

Кoja (Dušan Кojić), jedan od glavnih aktera domaće alternativne muzičke scene u proteklih nekoliko decenija, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske i srpske muzike. Najveći doprinos dao je kroz stvaranje i rad u kultnim grupama Disciplina kičme i Šarlo Akrobata, a svojim paralelnim projektom TRESE.LUPA.UDARA. nastavlja da nudi svežu interpretaciju sada već kultne zaostavštine druge polovine dvadesetog veka. Кoreni novog Кojinog projekta mogu se nazreti već iz naziva grupe TRESE.LUPA.UDARA. preuzetog  iz naslova jedne od pesama koje sa svojim bendom izvodi glavni lik treće priče „Ne šalji mi pisma“ (rež. Goran Gajić) čuvenog filmskog omnibusa "Кako je propao rokenrol". Muziku za sve numere iz „Ne šalji mi pisma“ komponovao je Кoja, dok je Goran Gajić napisao tekst.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services