Počeo Festival novog filma i videa - Alternative film/video 2016.

Počeo Festival novog filma i videa - Alternative film/video 2016.

U Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu, 7. decembra je otvaranjem izložbi „Ti si sat“ Nemanje Lađića, „Alternative film Arhiv“ Nikole Đurića i projekcijom prvog takmičarskog programa počeo festival Alternative film/video 2016.
 

 

Na ovogodišnjim Alternativama biće prikazana 43 filma, a žiri u sastavu Marina Gržinić, autorka iz Slovenije, Eva Heller autorka iz Austrije i Peter Čerkaski iz Austrije odabraće izbor filmova za Listu značajnih ostvarenja Festivala.

Nagrađeni autori će imati priliku, kao gosti rezidencijalnog programa, da snime film u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG.Festival će ugostiti preko 30 autora, teoretičara i profesionalaca iz oblasti kinematografije i video umetnosti.Nekada jugoslovenski, zatim ex-jugoslovenski a danas međunarodni festival pružiće pravi doživljaj ljubiteljima inovativnih i istraživačkih filmova koji pomeraju granice filmske umetnosti, a mnoštvo specijalnih i retrospektivnih projekcija, okruglih stolova, foruma, radionica, pružiće puni uvid u savremene tokove i umetničku baštinu istraživačkog filma.


Miodrag Milošević, direktor Fesivala
 

Festival ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2016 traje do 11. decembra.

Ulaz je slobodan.

Fotografije: Jovan Nedeljkov
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services