Peti Dani urbane kulture u Čačku

Peti Dani urbane kulture u Čačku

Počinju peti Dani urbane kulture u Čačku!

 

Peti Dani urbane kulture u Čačku održaće se 7. i 8. juna u parku Mladosti na Moravi. Tokom dva festivalska dana publika će moći da uživa u odličnom muzičkom programu koji čine veče lajv muzike i veče elektro zvuka.

 

 

Izvođači su Cactus Fields, KKN, Zbedem, Atheist Rap, Dona Dada i Džonidža, Who See, Miloš Vujović, Mihai Popoviciu, Eric Sneo

Pored muzike, nastavlja se i tradicija crtanja murala na više lokacija u gradu, ove godine uz pomoć gostiju iz Meksika, Urugvaja, Švajcarske, Italije, Nemačke, Ukrajine, kao i takmičenje u ekstremnim sportovima. A ljubitelji hip hop kulture će i ove godine moći da uživaju u Hip hop all style battle.

Sam festival će u petak, 7. juna u 12 časova otvoriti DUK kids za najmlađe goste koje će zabavljati animatori. Nakon toga, posetioci će moći da pazare radove oko tridesetak kreativaca koji će lično upoznati kupce sa svojim radovima na DUK pijaci.

“DUK festival organizuje tim mladih ljudi okupljenih oko ideje da Čačak obogate novim i raznovrsnim sadržajem koji pre svega neguje mlad i pokretački duh. Posle izgradnje skejt parka, DUK tim nastavlja da obogaćuje kulturni i socijalni život grada kroz festivalske aktivnosti na obali reke. Očekuju vas brojna dešavanja u kojima i vi sami možete biti interaktivni učesnik”, kaže Strahinja Babić, jedan od organizatora festivala.

Kao i svake godine, svima je na raspolaganju i besplatna kamp zona u sklopu samog festivala.

Novina ovogodišnjeg događaja na Moravi je i da Recan fondacija premijerno učestvuje na „Danima urbane kulture“ u Čačku. “Zajedno sa njima, biće sprovedene sledeće aktivnosti: Performans pravljenja “Pixelate” odnosno murala od iskorišćenih limenki pored skejt parka za vreme trajanja festival; u sklopu hip-hop i break dance takmičanja biće uvršteno da se tokom trajanja tačke ili na kraju na najzanimljiviji način presuje limenka i ubaci u kutiju za reciklažu; tokom celog trajanja festivala naši promoteri će sakupljati iskorišćene limenke od posetioca festival; sve limenke koje se pokupe biće donirane u humanitarne svrhe”, kažu iz organizacije.

Ovim aktivnostima će se potruditi da, zajedno sa Recan timom reciklažu uvrste kao konačan i uobičajen model ponašanja.

Ove godine DUK festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Čačka i SC Mladost.

Više o programu skejt takmičenja, kao i o tačnoj satnici muzičkog dela možete saznati na Fejsbuk stranici festivala Security Check Required ili na Eventu 5. DUK Festival na Moravi.

Što se dnevnog programa tiče, satnica je sledeća: u petak i subotu su dečije radionice od 12 do 15 časova, društvene igre od 14 do 18 časova, u 14 časova izložba fotografija koja traje do nedelje, a od 16 do 23 h tokom oba dana DUK pijaca i od 20:30h Ognija fireshow amfiteatar.


 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services