Performans Dragane Ognjenović „Otisci/Sklapanje/Rasklapanje/Utisci“ u Muzeju nauke i tehnike

Performans Dragane Ognjenović „Otisci/Sklapanje/Rasklapanje/Utisci“ u Muzeju nau

Performans Dragane Ognjenović „Otisci/Sklapanje/Rasklapanje/Utisci“
biće održan 2. decembra u 19.30 časova u Muzeju nauke i tehnike (Galerija „Aleksandar Despić“ – AD galerija, Skender-begova 51).

 

Muzej nauke i tehnike - Beograd i Galerija „Zvono“ pozivaju vas na performans Dragane Ognjenović, kojim ova modna dizajnerka i slikarka, koristeći tehnike stvaranja odevnog predmeta, zvuk i video rad, ukazuje na složeni proces oblikovanja ličnog i društvenog identiteta.

 

Otisak je ono jedinstveno i unikatno za svako živo biće i svaki predmet na planeti

Prostor Galerije, dimenzije i atmosferu, definišu elementi performansa – procesi rasklapanja i sklapanja modnog događaja. Uz zvučnu podlogu i video rad, posetioci postaju belo platno na koje se otiskuju elementi performansa, mentalni zapis koji menja njihov tok memorije, ostavljajući na i u njima jedinstveni otisak i utisak koji može da proširi identitet posetioca.

U uvodu u performans orguljašica Olga Đorđević izvešće kompoziciju J. S. Baha Tokata i F uga u de-molu. Ova kompozicija je dobar primer vrhunskog kontrapunktskog rada – veštine sjedinjavanja više glasova prema zakonima harmoničnosti. Slične veštine se koristi i u modnom dizajnu.

Modni dizajn je umetnost primene dizajna i estetike, kao i savremene tehnologije i nauke, na odeću i odevne detalje, nastao pod uticajem kulturnih, socijalni i društvenih okolnosti. Uslovljen je konstrukcijom do koje se dolazi vizuelnim promišljanjem, planiranjem, proračunavanjem, projektovanjem i izradom, a uključuje sklapanje, rasklapanje i ponovno sklapanje u trodimenzionalnu formu - odevni predmet. Prilikom procesa konstruisanja nastaju razni otisci na radnim površinama.

Performans će se održati u tri vremenska termina, u 19.30, 20.10 i 20.45 sati. Ukoliko želite da prisustvujete molimo vas da izaberete jedan od termina i potvrdite svoj dolazak na 065 32 60 750 ili na ivan.stanic@muzejnt.rs.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services