Performans THE BOX 2.0 | 10 rođendan KC GRAD

Performans THE BOX 2.0 | 10 rođendan KC GRAD

Multimedijalni performans THE BOX 2.0 umetničke grupe Radio.Nica biće izveden 18. i 19. aprila u Kulturnom centru GRAD u okviru proslave 10. rođendana te poznate beogradske kulturne institucije.

 

 

 

Multimedijalni performans inspirisan Njegoševim spevom Luča Mikrokozma, THE BOX 2.0 koji izvodi umetnička grupa Radio.Nica ponovo će se igrati u KC Gradu 18. i 19. aprila u terminima od 19h i 20.30h.

The BOX je inspirisan spevom Luča Mikrokozma Petra II Petrovića Njegoša. Uz pomoć veština novog cirkusa, plesa, lasera, baterijskih lampi, grafoskopa, hemijskih reakcija raznih reaktivnih supstanci, kristala, ogledala i kaleidoskopa umetnici će na zabavan način interpretirati stihove iz čuvenog Njegoševog dela. Ovaj performans je premijerno izveden u februaru na festivalu Beograd svetlosti gde je izazvao veliko interesovanje i odlične reakcije publike, što i ne čudi s obzirom da je reč o jedinstvenoj predstavi kakvu na ovim prostorima nismo do sada imali priliku da vidimo.

Vizual: Monika Langa, fotografija na vizualu: Ksenija Miljuš


Performans traje 45 minuta i zbog svoje specifičnosti pogodan je za sve uzraste. THE BOX će se igrati oba dana u dva termina od 19h i od 20.30h - dakle, ukupno 4 igranja. Karte se u pretprodaji mogu kupiti u KC Gradu svakog dana od 12h do 20h i nedeljom od 14h do 20h, a broj mesta je ograničen.

Radio.Nica je neformalna umetnička grupa koju predvodi pozorišni reditelji i dizajner svetla Nikola Zavišić, a okuplja glumce, umetnike, scenografe, filmske reditelje, cirkuske performere…

"Vrlo je zanimljivo, maštovito i kreativno samo po sebi i onda ako posvetiš neko vreme tome jako brzo si nagrađen nekim novim rezultatima, saznanjima, bojama, novim miksom hemijskih supstanci koje proizvedu neku čudnu sliku koja te inspiriše za nešto dalje. Mislim da je to ono što je i publici zanimljivo. Ljudi izađu posle predstave inspirisani. Nije neko palamuđenje tipa – moraš ovo da vidiš da bi bio bolji u životu, nego te nekako spontano ponese u neki susret sa samim sobom, gde možeš potpuno da se isključiš od ostale publike i samo gledaš u taj magijski prizor koji je ispred tebe. Gledaš u to mešanje boja i slušaš ambijentalni zvuk i onda Njegoševe stihove koji te vode kroz interno putovanje kroz tu mikrogalaksiju od početka do kraja. To sve ti pomaže i inspiriše te, nudi ti mogućnost da se sretneš sa nekim večnim pitanjima, koje obično zaboravimo u svakodnevnoj ludnici obaveza i haosima kojima mislimo da smo vezani za ovaj ovde život. A ta pitanja su važna"  - kaže Zavišić o autorskom performansu Radio.Nice.

Radio.Nica / The Box 2.0 teaser from Nikola Zavisic on Vimeo. 

Fotografije: Vojislav Gelevski

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services