PDP Creative Media Conference

PDP Creative Media Conference

Novi Sad okuplja kreativce na 9. konferenciji kreativnih medija PDP Creative Media Conference, koja se održava u SKC Fabrika u Novom Sadu, od 19. do 22. oktobra!


Kroz temu konferencije “As It Should Be” govoriće se o tome kako bavljenje vizuelnom komunikacijom znači preuzimanje odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja.

 

 

Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, pa se sa temom "As It Should Be" podstiče razmišljanje - da li, i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost?Predavači koje će publika imati priliku da čuje, govoriće o svojim radovima i o tome šta je to što je "As It Should Be" u vizuelnom stvaralaštvu. Na taj put će ih povesti Saša Tkačenko, vizuelni umetnik, Nemanja Jehlička, kreativni direktor i tipograf, Aleksandar Savić aka almigor, ilustrator i grafički dizajner, Borut Vild, dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Sava Živković, dizajner i 3D umetnik, Vladimir Milivojević Boogie, jedan od napoznatijih dokumentarnih fotografa i Stefan i Tobias iz LWZ studija za dizajn i animaciju iz Beča.

U programskom delu konferencije održaće se i dve panel diskusije. U petak će na panelu "Try Walking In My Shoes" učestvovati Saša Tkačenko i Nemanja Jehlička. Na ovoj diskusiji govoriće se o empatiji, o tome na koji način se autor postavlja u ulogu konzumenta, koliko je posmatranja, istraživanja u tom procesu, a koliko spontanosti i prepoznavanja trenutka. Panel diskusija "Kondicioni trening", na kojoj učestvuju Borut Vild, Mane Radmanović i Sava Živković, govoriće o tome koliko je važno raditi na sebi, negovati kreativnost i veštinu, eksperimentisati, izmeštati se iz aktuelnog konteksta, stvarati i kada nisi pod pritiscima rokova projekta.

Ceo program možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije.

U samom prostoru Fabrike biće predstavljeni odabrani radovi sa konkursa "Design As It Should Be" - izložba plakata koja prikazuje odgovore 17 odabranih autora na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn; "Capture THE Moment" - izložba fotografije na kojoj odabrani autori prikazuju fotografije i serije fotografija, koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji ih pokreću; "Great Expectations" - izložba autentičnih crteža čiji je autor glumica i rediteljka Gea Gojak, i oni prikazuju poznate ličnosti na plaži koji u prividnom spokoju, uživanju i sunčanju u potuno pasivnoj poziciji očekuju da im se nešto desi.

U toku četiri dana trajanja programa, imaćete priliku da kupite majice, cegere i bedževa, a takođe ćete moći da ponesete svoju majicu, duks, ceger… i štampate motive "As It Should Be" konferencije na licu mesta.

Pozivaju se svi zainteresovani da dođu na otvaranje, 19. oktobra u 19 časova kada će biti prikazana jedna epizoda Netflix-ove dokumentarne emisije "Apstract: The Art of Design", gde će svi zajedno imati priliku da prodiskutuju ovu epizodu u čijem je fokusu sjajna Paula Scher, jedna od najpoznatijih dizajnera na svetu.

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već 9 godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Prošlogodišnji PDP Local, koji je predstavljao novu formu projekta i imao za cilj promociju lokalnih umetnika, takođe je imao ulogu svojevrsnog uvoda za ovogodišnju internacionalnu PDP konferenciju.

Ako želite da saznate više o konferenciji, kao i predavačima i radionicama, pratite Facebook stranicu PDP konferencije (ubaciti link ) i instagram nalog @pdpconference.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text