Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija

Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija

Svečana sala hotela Jugoslavija, koja je oštećena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, potpuno je renovirana i osposobljena za organizaciju najekskluzivnijih događaja.

Hotel Jugoslavija, jedan od simbola Beograda, koga se s nostalgijom sećamo, danas ide u korak sa savremenim svetom.

 

Deo hotela je renoviran, te je tim povodom 29. septembra u svečanoj sali priređena zabava, koja je imala za cilj da nas podseti na vrednost ovog hotela, ali prvenstveno da nas upozna sa novim sadržajima.

Sala, veličine 800 kvadrata i visine 12 metara, celim jednim zidom je okrenuta ka Dunavu i ima najlepši pogled sa zemunske strane na ušće Save i Dunava i Kalemegdansku tvrđavu. U sklopu hotela se nalaze i manje sale za sastanke i nekoliko restorana.

Swarovski lusteri koji je krase, kreirani specijalno za hotel još daleke 1969. godine, potpuno su restaurirani, uključujući i najveći kristalni luster na svetu koji se nalazi u holu ispred Svečane sale, sastavljen od 40.000 Swarovski kristala, težak 14 tona sa 5.000 rasvetnih mesta koji je izradio italijanski proizvodjač rasvete Angelo Casolia, a napravljen je po zahtevima predsednika Tita.

U ovom hotelu, tokom njegove uzbudljive istorije, boravili su brojni državnici i poznate ličnosti kao što su  Ričard Nikson, Džimi Karter, kraljica Elizabeta II, Vili Brant, Tina Tarner, Nil Armstrong, Baz Oldrin i mnogi drugi.

Hotel Jugoslavija predstavlja jedan od najvećih objekata hotelsko-poslovnog kompleksa u zemlji. U sastavu kompleksa nalazi se hotel, poslovno – prodajni sadržaji, 5 restorana, fast food restoran, kongresne i restoranske sale kapacitetai do 700 mesta. Mnogobrojni gosti, na otvaranju su imali priliku da uživaju u vrhunskim kulinarskim specijalitetima, zanimljivom programu i muzici koju je izvodio bend NAKED.

 

  

 

 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text