Otvoren peti Bašta fest!

Otvoren peti Bašta fest!

Peti internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest otvoren je u Bajinoj Bašti, a do 8. jula okuplja najzanimljivije mlade glumce, filmske reditelje i muzičare.

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, počeo je sinoć pod otvorenim nebom u Bajinoj Bašti.

 

 

Osnivač festivala Jovan Jelisavčić se, zajedno sa Majom Šušom - umetničkom direktorokom festivala, zahvalio svima koji su omogućili da se Bašta fest održi - sponzorima, volonterima, saradnicima i prijateljima. Nakon toga se publici obratio glumac Slaven Došlo u ulozi prevodioca, kao i glumac Branislav Lečić koji je festivalu pružio podršku. Festival je tradicionalno proglasio otvorenim glumac Milan Marić.Festival je otvorio film „Krila i stvari“ Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića, a nakon toga započeo je takmičarski program. Nakon takmičarskog programa nastupili su Bojana Vunturišević i MKDSL.

Ovaj festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi i oseća saradnja između reditelja i glumca. Od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kom je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta.

Posle projekcija publika se preselila na podijum koji se nalazio nedaleko od bine, u parku „Borići“. Bašta fest traje do 8. jula, a u narednim danima, u okviru takmičarkog programa, biće prikazan pregršt kratkih igranih filmova. Festival će zatvoriti film “Banditi u potrazi za mamom” Koste Ristića, koji je dobio mnoštvo priznanja na ovogodišnjem FEST-u.
 

Fotografije: Vladimir Đurić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text