Otvoren Mikser House

Otvoren Mikser House

Predstavljen jedinstven koncept MIKSER HOUSE / Balkanski dizajn centar u Savamali. 

U petak 29. marta u 19h svečano je otvoren Mikser House, novi gradski prostor jedinstvenog koncepta. U prisustvu brojnih zvanica iz kulturnog i javnog života Srbije i regiona javnosti je predstavljena nekadašnja monumentalna garaža, sada pretvorena u dizajn centar pod nazivom Mikser House. 


Modernističko zdanje zamišljeno je kao stecište dizajnera, muzičara, kreativaca, modernista, sanjara o lepšem i boljem Beogradu, Srbiji, Balkanu. Po svom sadržaju i ideji predstavlja potpuno inovativnu forma kreativnog mesta na ovim prostorima, spoj Mikser Design Shop-a, restorana i chill-out third place-a. Odrednica  „Balkan Design Center“ vrlo jasno određuje regionalni karakter mesta, kao sabirnog centra regionalne dizajn scene koja je godinama pažljivo stvarana i negovana kroz aktivnosti Mikser festivala.

Prodavnica originalnog, savremenog balkanskog dizajna u svom nazivu sugeriše potrebu za preispitivanjem stereotipa o Balkanu kao specijalnom odeljenju Evrope, pokušavajući da afirmiše kreativni potencijal regiona kao šansu sa kreiranje novog balkanskog identiteta.

Permanenta kulturna akcija, koncerti, izložbe, multimedijalni sadržaji, predavanja, seminari, festivali, društveni aktivizam i borba za revitalizaciju istorijske četvrti i njenih znamenitih građevina postaju svakodnevni imperativ tima koji vodi Mikser House i Mikser festival, čija je sudbina neraskidivo vezana za sudbinu kvarta i svih kreativnih ljudi i preduzetnika kojih je svakim danom sve više u Savamali.Partnerstvo kreativnog studija Mikser i Triple Jump grupacije iz Beograda na projektu Mikser House-a je svakako savršen primer deetatizacije kreativnog sektora koji sve više i ozbiljnije postaje razvojni mehanizam za ekonomski razvoj grada Beograda. Turistička organizacije Srbije i Beograda već pokazaju neskriveno interesovanje za promociju Savamale kao turističke destinacije prvog reda. Mikser House će svojim kreativnim sadržajem svakako u velikoj meri doprineti toj ideji. 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services