Otvoren je Društveni centar NNK

Otvoren je Društveni centar NNK

Društveni centar NNK zvanično je otvorio svoja vrata u subotu, 14. aprila na adresi ugao Solunske i Sibinjanin Janka na Starom gradu.

U pitanju je nekadašnji vojni objekat koji je čitavu deceniju prepušten propadanju. Ovaj novi društveno-kulturni centar je otvoren dvodnevnim intenzivnim programom koji se odvijao 14. i 15. aprila.

 

 

Društveno-kulturni centar NNK na Dorćolu okuplja mlade i lokalnu zajednicu koja se bavi kulturom, umetnošću i obrazovanjem. Centar je dostupan i otvoren, a aktivnosti koje se u njemu odvijaju su izložbe, razgovori, koncerti, predstave, radionice i predavanja.

Centar je dostupan svima koji žele da podele svoje znanje i koji hoće da rade nešto kreativno i konstruktivno. Osnovni principi na kojima je utemeljeno sve što se dešava u centru su demokratičnost, solidarnost, jednakost i neprofitnost.

Svi programi koji se realizuju u okviru centra su otvorenog tipa, namenjeni su stanovnicima Donjeg Dorćola, čitavog Beograda i svim zainteresovanim posetiocima, a neki od osnovnih programa su:

• besplatne umetničke i druge radionice
• besplatna dečija dnevna igraonica
• otvorena radnja, u kojoj mogu da se trampe stvari
• čitaonica sa doniranim knjigama i stripovima
• samoobrazovni centar

 

Prve dve fotografije sa otvaranja: Luka Knežević-Strika

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text