Otvaranje Mikser festivala!

Otvaranje Mikser festivala!

Kulturna organizacija Mikser 2019 godine predstavlja svoje jubilarno, 10. izdanje Mikser festivala na novoj lokaciji na donjem Dorćolu, od 24. do 26. maja.


Deseti, jubilarni MIKSER festival otvoren je 24. maja u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51), međunarodnom konferencijom "Shift".  

„Cirkuliši!“ – slogan je jubilarnog festivala koji se posle godinu dana pauze vraća na regionalnu scenu, na jezgrovit način simbolizuje strateško partnerstvo sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na pokretanju Platforme za cirkularnu ekonomiju u Srbiji.

Snažno okrenut budućnosti, festival će biti posvećen temama održivog razvoja i cirkularne ekonomije, kao novoj kulturi života i rada. 72 sata neprekidnog dijaloga između umetnika, dizajnera, IT eksperata, urbanista, ekologa, inovativnih kompanija, ali i mladih talenata i studenata, imaće zajednički imenitelj-predstavljanje modela za kreiranje lepše, humanije budućnosti.Srce festivala čini velika međunarodna konferencija „Shift“ koja će okupiti neke od najznačajnijih domaćih i evropskih eksperata, zagovornika i motivatora promene društva ka održivoj i cirkularnoj kulturi, ali i predstavnike svih relevantnih domaćih institucija koje sebave ovom temom u Srbiji.

24. maja u 9 časova konferenciju su zvanično otvorili i pozdravnu reč uputili: Nj. E. Sem Fabrici (Sem Fabrizi), ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Fransin Pikap (Francine Pickup), stalna predstavnica UNDPu Srbiji, Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine Republike Srbije.

Spremni da svoja bogata iskustva razmene sa kolegama sa Balkana kroz predavanja, diskusije i radionice, na SHIFT konferenciji govoriće i svetski priznati inovator Ginter Pauli (Gunter Pauli) iz Belgije – član Rimskog kluba i autor koncepta Plave ekonomije, Ladeja Godina Košir - pokretačka snaga kružne ekonomije Slovenije, centralne i istočne  Evrope, Kari Harlevi - direktor odseka za cirkularnu ekonomiju Fonda za budućnost Finske - SITRA, Tjaša Ficko, zamenica gradonačelnika Ljubljane zaslužna za projekat Ljubljana Zelena prestonica Evrope 2016, Hans Van Ek, holandski cirkularni hot spot.Mikser festival održaće se na više lokacija donjeg Dorćola sa više od 800 učesnika kroz 9 programskih celina.

Pored „Shift“ konferencije tu su i radionica „Cirkulaton“, smotra inovacija „Innovation Expo“, Dizajn zona, CirculArt, Hrana za budućnost, Eko bazar, Mikser Kids, Mikser Kino kao i muzički program koji će se održavati na otvorenoj sceni Dorćol Platz-a.

Uz premijerni, dugo očekivani nastup „Belle Technike“, ekstenzije ikoničnog Darkvud Dub-a,  festival će predstaviti i regionalne prijatelje Miksera, Lolobriđidu iz Zagreba i novu atrakciju iz Sarajeva, Sunday Stories.

Svi programi Mikser festivala su besplatni za posetioce.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services