Ostavinska galerija | Izložbe EGO Jovane Braletić i UGLOVI Tonija Aničina

ostavinska, jovana braletic, toni anicin

Izložbe EGO Jovane Braletić i UGLOVI Tonija Aničina, održaće se u ponedeljak 22. maja, u 19 časova u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8).

 

 

 

 


Izložba "Ego" Jovane Braletić, prikazaće radove kojima se umetnica poigrava predstavom same sebe, intervencijama kolaža i boje na fotografijama i crtežima. Samozaljubljenost postaje centar njenog interesovanja, na paradoksalan i tragikomičan način. Protagonista ovih radova ima herojski karakter. Ona analizira sve što je okružuje.

braletic-ostavinska

Jovana Braletić, rođena je 1984. godine. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Ulusa - sekcija proširenih medija. Do sada je učestvovala u brojnim samostalnim i grupnim izložbama.

braletic-ostavinska-

"Uglovi" Tonija Aničina predstavljaju postavku instalacija od ogledalskih kutija, florescentnih aplikacija i black light-a. "Ogledavaci" su okrenuti liniji, uglu i otvaranju novih uglova koji neplanirano izviru u konstalaciji novih i novih sklopova. U koordinatnom sistemu koji grade, postoji referentna tačka. U koordinatnom sistemu vremena i koordinatnom sistemu prostora, kroz koordinatni sistem mogućnosti, sa koordinatnim sistemom vrednosti - tražimo svoje mesto. "Uglovi" kao izložba ili prezentacija, dotiču opšta mesta i nude mogućnost višefacetnog kaleidoskopa poetskog čitanja.

anicin-toni-ostavinska

Toni Aničin (1973) je diplomirao na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu 1998. godine, postao član ULUSA 2017 godine. Predavao na Višoj Politehničkoj Akademiji I Megatrend Univerzitetu na predmetima crtanje i slikanje. Držao veliki broj kurseva i likovnih radionica za sve uzraste. Kao scenograf, bavio se pozorišnim radom u Black light pozorištu. Izlagao na brojnim grupnim izlozbama u zemlji i inostranstvu - posle tri samostalne, ovo mu je četvrta 'koautorska' izložba.

anicin-toni-ostavinska-

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text