Održana PACKTIVITY3 Konferencija i dodeljene nagrade

Održana PACKTIVITY3 Konferencija i dodeljene nagrade

Održana PACKTIVITY3 KONFERENCIJA na kojoj je nagrađen najbolji dizajn proizvoda u Srbiji.


Na konferenciji su dodeljena priznanja za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji za 2012/13 od kojih je dodeljeno tri GRAND PRIX priznanja i pet PACKTIVITY AWARDS priznanja koja se dodeljuju po kategorijama.Treća po redu PACKTIVITY3 konferencija u organizaciji portala Designed.rs, održana je 12. decembra u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u zgradi Robne Kuće Beograd u Knez Mihailovoj ulici.

Prepodnevnu sesiju konferencije započeli su bivši i sadašnji studenti sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM) - Odsek grafički dizajn. Pojedinačno su se predstavili Borko Nerić, Mina Marković, Miloš Žarić, Milutin Marković, Ognjen Stevanović i Dušan Fusion Tucaković. Poslednje predavanje prvog dela konferencije održala je Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Konferencija se bavila dizajnom pakovanja proizvoda, sa akcentom na održivosti, identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda.

Na konferenciji su učestvovali renomirani dizajneri iz inostranstva - Wolfgang Niederl iz austrijske multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY; Laura Steiner iz čuvene agencijske mreže LANDOR ASSOCIATES iz Hamburga, kao i gosti iz regiona, Igor Manasteriotti i Mia Marić iz  hrvatskog dizajn studija MANASTERIOTTI∞MARIĆ.

Nakon prezentacionog dela konferencije, usledila je panel diskusija u kojoj su učešće uzeli gosti konferencije, članovi žirija konkursa Packtivity, ali i prisutni dizajneri.

Nakon panela, svečano su dodeljena priznanja za najbolji dizajn proizvoda u Srbiji u 2012/13 od kojih je dodeljeno pet priznanja pod nazivom PACKTIVITY AWARDS koja se dodeljuju po kategorijama, i tri GRAND PRIX priznanja.

Packtivity Award u kategoriji HRANA osvojio je dizajn pakovanja za SUPERNATURAL ČAJ, Udruženja građana Supernatural. Autor kreativnog rešenja je Nenad Radojčić.

Packtivity Award u kategoriji PIĆE osvojio je dizajn pakovanja za PERUN RAKIJE, Perun Destilerije. Autor kreativnog rešenja je dizajn agencija Coba&associates.

Packtivity Award u kategoriji HEMIJA KOZMETIKA osvojio je dizajn pakovanja za SOFI liniju, SZR Sofi. Autor kreativnog rešenja je Peter Gregson Studio.

Packtivity Award u kategoriji OSTALO osvojio je dizajn pakovanja POOFNICE cipelice za bebe, autora Vladimira Obradovića.

Packtivity Award u kategoriji LUKSUZNI PROIZVODI osvojio je dizajn pakovanja SCENT LIBRARY - DISCOVERY SET, autora Dragana Lončara.

GRAND PRIX ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (realizovano pakovanje), koji dodeljuje predsednik žirija Wolfgang Niederl iz austrijske multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY, osvojio je dizajn pakovanja za proizvode BASKET kompanije BASKET iz Golubinaca. Autor kreativnog rešenja je Peter Gregson Studio.

U obrazloženju ove odluke, Wolfganf Niederl je istakao da mu je dizajn serije proizvoda BASKET momentalno privukao pažnju jer je u kontekstu priče o održivosti. "Ovaj dizajn može da traje večno. Ovakvo rešenje možete da zamislite da je postojalo na tržištu pre 50 godina, danas, ali i za 50 godina. I to je ta priča o održivosti dizajna, ne samo materijala. S druge strane, jasno mi je na prvi pogled šta se  nalazi u kutijama. I na kraju, to je proizvod koji mi je zaista izmamio osmeh na lice".

GRAND PRIX ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (nerealizovano pakovanje), osvojio je dizajn pakovanja PUFNA, autorke Jelene Lučić.

GRAND PRIX BEST SUPERMARKET PACK U SRBIJI za 2012/13, osvojio je dizajn pakovanja za INTEGRINO KEKS. Autor kreativnog rešenja je Unibrand Communications.

Designed.rs čestita svim dobitnicima priznanja. Takođe, zahvaljujemo se svim učesnicima na konkursu jer su svojim učešćem omogućili da se Packtivity3 projekat realizuje. Zahvalnost dugujemo i svim članovima žirija koji su učestvovali u odlučivanju o najboljem dizajnu pakovanja. Posebnu zahvalnost dugujemo Centru za promociju nauke koji nam je ustupio prostor Naučnog kluba u Robnoj kući Beograd, zatim našim vernim partnerima, štampariji Mačinković i marketinškoj agenciji Superdot. Zahvaljujemo se Dunav papiru. Zahvaljujemo se kompaniji Coca-Cola HBC Srbija koja nam je obezbedila osveženje tokom trajanja konferencije. Zahvaljujemo se Draganu Nikoliću iz kompanije "Strajko" koji je i ove godine bio sponzor priznanja. Zahvaljujemo Pržionici koja nam je obezbedila kofeinsko osveženje u pauzama, i ljudima iz Dream of Cookies na ukusnim kolačima. Zahvaljujemo se Slobodanu Jovanoviću Cobi i Coba&associates studiju koji su uradili Packtivity vizuelni identitet i zajedno sa nama izneli ceo projekat. Veliko hvala svim medijima koji su nas pratili i podržali u ovom projektu, naročito Marketing mreži, portalu Advertiser Serbia, Branding Magazinu, Mreži kreativnih ljudi, portalu Marketing ITD, Biljani Obradović, televizijama StudioB i KCN, hrvatskom portalu Vizkultura.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services