Održana Packtivity2 konferencija i dodeljene nagrade!

Održana Packtivity2 konferencija i dodeljene nagrade za najbolji dizajn pakovanj

U organizaciji portala Designed.rs, 10. decembra u Hotelu Park održana je konferencija Packtivity2 na kojoj su dodeljene nagrade za najbolji dizajn pakovanja u Srbiji!

U prisustvu brojnih dizajnera, studenata i pojedinih predstavnika kompanija, imali smo priliku da čujemo predavanja nekih od najrespektabilnijih dizajn agencija u Srbiji.
 

Nakon uvoda i predavanja Mirjane Aleksić ispred Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza kao partnera u projektu, nastupio je Boris Marčetić, kreativni direktor agencije Popular Bruketa&Žinić OM. Zatim je predavanje održao specijalni gost konferencije Björn Kusoffsky iz stokholmske dizajn agencije Stockholm Design Lab. Potom su nam se predstavili neodoljivi Jovan Trkulja i Marijana Zarić ispred dizajn studija Peter Gregson, zatim, Ana Štavlić iz UNIBRAND-a, i Slobodan Jovanović Coba, kreativni direktor Coba&associates.

Foto: Ana Kostić
 

Nakon predavanja, i panel diskusije objavljeni su rezultati konkursa za najbolji dizajn pakovanja u Srbiji i dodeljene nagrade pobednicima. Detaljnije o konferenciji i prezentacijama uskoro u okviru Designed.rs sekcije D-Report!

Foto: Ana Kostić
 

Na konkurs koji je raspisan 13. novembra a trajao do 5. decembra, pristiglo je 85 radova u različitim kategorijama, a o pobedniku je odlučivao žiri u sastavu: Nataša Vujović (SIEPA), Toni Laurenčić (Idea Plus), Tamara Ilić-Petrović (Vivid), Veljko Golubović (Saatchi&Saatchi), Jana Oršolić (FPU), Slavimir Stojanović (Designis), Slobodan Jovanović (Coba&associates), Ljubomir Ristić (Comtrade).


Sponzor nagrade: Strajko CO
 

Konačnu odluku o Grand Prix priznanjima za najbolje realizovano i nerealizovano pakovanje, doneo je predsednik žirija Björn Kusoffsky iz Stockholm Design Lab-a.

Naglašavamo da članovi žirija Jana Oršolić i Slobodan Jovanović nisu glasali za rešenja pakovanja koja su realizovali u okviru agencije Coba&associates. 

Grand Prix za Best Pack - najbolji dizajn realizovanog pakovanja proizvoda u Srbiji po odluci predsednika žirija, Björna Kusoffskog ponela su pakovanja iz serije Probiotic, srpske kompanije Ivančić i sinovi.
 


Autor dizajna pakovanja Probiotic je Saša Vidaković iz londonskog dizajn studija SVI Design, kome ovom prilikom čestitamo. Predsednik žirija je obrazložio svoju odluku, a nagradu je primila direktorka kompanije Nada Milovanović-Ivančić.

Grand Prix za Best Pack - najbolji dizajn nerealizovanog pakovanja proizvoda u Srbiji po odluci predsednika žirija, Björna Kusoffskog ponelo je pakovanje Jelen Pivo "Club Edition", autora Darka Markovića, dar:mar.

Darkovo rešenje je osvojilo i najveći broj glasova ostalih članova žirija, a rešenje je kao studentski rad prijavljeno u kategoriji Dizajn pakovanja koji nije realizovan.

Takođe su dodeljene nagrade Packtivity Awards u kategorijama HRANA, PIĆE, HEMIJA I KOZMETIKA, LUKSUZNA ROBA i OSTALO.

Studio Peter Gregson iz Novog Sada poneo je čak dve nagrade, i to u kategorijama HRANA i PIĆE. Za najbolje pakovanje u kategoriji HRANA, proglašeno je pakovanje za liniju proizvoda Bakina tajna kompanije Foodland d.o.o.

Nagradu su primili autori Jovan Trkulja i Marijana Zarić ispred Peter Gregson studija, i predstavnik kompanije Foodland d.o.o, gospodin Lazar Igrutinović.

U kategoriji PIĆE, nagradu je osvojilo pakovanje sokova Zdravo Organic, kompanije Zdravo Organic d.o.o. iz Selenče. Nagradu su primili Jovan Trkulja i Marijana Zarić iz Peter Gregson studija.

U kategoroji HEMIJA I KOZMETIKA nagradu je osvojilo pakovanje Sofi sapuni - Sofi Bath Bombs, projekat beogradske dizajn i brending agencije POPULAR Bruketa&Žinić OM rađen za kompaniju Sofi - radionicu ručno pravljenih sapuna.

Nagradu su primili Boris Marčetić, kreativni direktor agencije, i Bratislav Milenković, art direktor i jedan od dizajnera na projektu. 

U kategoriji LUKSUZNA ROBA, nagradu je osvojio Dragan Lončar za dizajn pakovanja parfema Sweet William.

U kategoriji OSTALO, nagradu je osvojila Lana Vasiljević za dizajn CD omota Darkwood Dub "Vidimo se".

Posebno ističemo da je predsednik žirija Björn Kusoffsky posebno pohvalio rešenje Orange Studija za Guarana Street art limited edition kao izuzetno važan i dobar primer saradnje velikih kompanija sa mladim autorima. Pakovanje za Guarana Street Art Edition je ušlo u finale konkursa u kategoriji PIĆE, zajedno sa sokovima Zdravo Organic i vodom Element, Voda Vrnjci. Ovom prilikom se izvinjavamo Orange studiju, Nebojši Babiću i autorima, što ova informacija nije saopštena prilikom dodele nagrada!

 

Designed.rs se zahvaljuje svim učesnicima konferencije na divnom druženju, strpljenju i predivnoj atmosferi. Zahvaljujemo se svim predavačima, učesnicima konkursa, članovima žirija što su odvojili svoje vreme i omogućili da se ovaj projekat održi. Svi oni su nam podstrek da Packtivity učinimo još boljim sledeće godine. Naročito se zahvaljujemo agenciji Popular Bruketa&Žinić OM koji su u najvećem obimu participirali u ovom projektu sa sedam prijavljenih radova i pet kotizacija, i na taj način doprineli projektu. Zahvaljujemo se Slavimiru Stojanoviću koji je uvek voljan da podrži ovakve projekte, koji je uvek prisutan, aktivan i svojim pojavljivanjem u medijima daje ogroman doprinos struci.

Posebno se zahvaljujemo našoj dragoj saradnici, neprocenjivom kontributoru Designeda i dizajna uopšte, Jani Oršolić koja je svojim znanjem, požrtvovanjem, posvećenošću i korisnim savetima dala veliki doprinos Packtivity-ju!

Veliko hvala "velikom tati" projekata Designed.rs i Packtivity, Slobodanu Jovanoviću Cobi!

Partneri u projektu kojima se srdačno zahvaljujemo na uspešno realizovanom projektu su: SIEPA - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Ambasada Švedske u Beogradu, Fakultet primenjenih umetnosti (FPU), Hotel Park, Štamparija Mačinković, Marketinška agencija Superdot.

Takođe se zahvaljujemo sponzorstvima kompanija Fruvita, Bushmills, Strajko CO, Coca Cola Hellenic.

Hvala svim medijskim partnerima na objavama i pomoći da se informacija o Packtivity projektu čuje!

Uskoro na Designed.rs opširnije o konferenciji i finalistima konkursa!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services