Novi Sajam nameštaja - Dizajn kao imperativ

Novi Sajam nameštaja - Dizajn kao imperativ

Beogradski sajam nameštaja (BFF 2015 - Belgrade Furniture Fair), održava se od 10. do 15. novembra 2015. godine, uz brojna kreativna i programska osveženja!

Događaj će predstaviti kompletnu produkciju domaćih proizvođača nameštaja kao i uglednih kompanija iz regiona i sveta. 

 

Novi koncept Beogradskog sajma nameštaja u ulozi koordinatora/art direktora postavio je istaknuti industrijski dizajner, Zoran Jedrejčić.

Sa novom art direkcijom, novim konceptom, smernicama i vizuelnim identitetom koje za ovu priliku radi novosadski dizajn studio Peter Gregson, Beogradski sajam nameštaja postavlja novi trend "design& business oriented" sajma. Imperativ je stavljen na dizajn, ali i na biznis deo, kako bi se privukli kupci sa područja Evrope, Azije, Amerike, Rusije...i videli šta ovaj region ima da ponudi! Pored domaćih izlagača biće prisutni i neki novi proizvođači koji do sada nisu izlagali na ovoj manifestaciji.

Multimedijalni događaj koji svake godine poseti oko 50 000 ljudi, jedinstvena je prilika da se na jednom mestu sagledaju svi aspekti savremenog dizajna, a kreativna industrija predstavi kao okosnica razvoja jednog društva. Uz prepoznavanje značaja kulturološkog aspekta u doživljaju i poimanju enterijera, Sajam nameštaja je ove godine programski jače implementirao dizajnerska dostignuća u jednu od važnih grana privrede. 

Programski naglasak na dizajnerski segment predstavlja pozitivan zaokret u konceptualnom i organizacionom smislu i obeležiće ovogodišnji najvažniji promotivni događaj za sve učesnike industrije nameštaja u regionu jugoistočne Evrope, drvne industrije, ali i oblasti dizajna i arhitekture. Među dizajn orjentisanim kompanijama koje će izlagati u hali 3 su: Prostoria, Hookl und Stool, Artisan, Lina Furniture, Extraform, Feydom, Chigo Contract, Boreal, Textum / Lay-Z, Catra Home, Shamliza …

Atrakciju u ponudi predstavlja Herman Miller, američki proizvođač i čuveno ime u industriji nameštaja, najpoželjnije u poslovnom prostoru, sa revolucionarnim rešenjima u domenu kancelarijskih  fotelja, stolica i stolova.

Najuspešniji dizajneri i umetnici iz čitavog regiona predstaviće se na “Izložbi mladih dizajnera” koja će, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, imati tendenciju otvaranja novih mogućnosti i biti i referenca za kontakt i buduću saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

Ideje za svaku prostoriju, nameštaj svih vrsta i namena, različiti stilovi, ali i izuzetni zahtevi za izradu unikatnih dizajniranih predmeta, preko klasičnih komada, do luksuznog nameštaja, uz raznolikost boja i hi-tech materijala, čine najnoviju produkciju svih učesnika na sajmu.

Sadržaj ponude upotpunjuje Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije koji će se paralelno odvijati u halama 5 i 11 i prikazati bogat asortiman proizvoda za izradu i finalnu obradu proizvoda od drveta.

Potvrdu novom konceptu daje povratak velikih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja (Simpo Vranje, Forma Ideale, Vitorog, Natuzzi…) i, prvi put, priključivanje nekoliko renomiranih svetskih brendova (Ikea).

Najznačajniju novinu na biznis planu ove godine predstvlja uvođenje Hosted buyer programa i jačanje poslovne posete. Sa ciljem podsticaja privrede i izvoza proizvoda na nova tržišta, Beogradski sajam organizuje dolazak i posetu kupaca iz celog sveta i direktan kontakt sa domaćim proizvođačima nameštaja iz regiona. 
Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžane tokom sajma, dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Sajma nameštaja 2015. 

Ukupnoj slici o manifestaciji kao multimedijalnom događaju doprineće sadržajan prateći program koji uključuje: prezentacije, konferencije, predavanja…Sajam nastoji da održi značajnu ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja, građenja sistema vrednosti i statusa dizajnerskih profesija i dosegne još viši rejting kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna, proizvodnje nameštaja i srodnih privrednih grana.

Kao potvrdu najboljim proizvodima sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, od ove godine tim internacionalnih eksperata dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ.

Najsavremenija rešenja, estetska, ekonomična i praktična, otvoriće nove mogućnosti za uređenje životnog i radnog prostora i pokazati na koji način se razvijaju progresivne industrije: nameštaja, drvna industrija i industrija dizajna.

Za ljubitelje novih trendova u svetu dizajna, inovativnih rešenja i modela nameštaja svih vrsta i namena, kao i savremenog koncepta rasvete i asesoara za uređenje i opremanje prostora, ultimativni događaj godine je Međunarodni Beogradski sajam nameštaja.

Generalni sponzor manifestacije je kompanija FORMA IDEALE iz Kragujevca, renomirani proizvođač nameštaja sa tradicijom od dve decenije.

Više informacija o Sajmu nameštaja 2015 na ovom linku!

 

 

 

 

 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text