Novi Sad Open Art (NOA) 2017 | Dani otvorene umetnosti

Novi Sad Open Art (NOA) 2017 | Dani otvorene umetnosti

Manifestacija NOA - Novi Sad Open Art predstavlja projekat sa ciljem promocije mladih umetnika do 35 godina i približavanje savremene umetnosti građanima kroz interaktivne sadržaje.


 

 

 

 

Ove godine održava se četvrti put, i to od 28. septembra do 4. oktobra, a akcenat je na afirmaciji vizuelnih umetnika, istoričara umetnosti, kreiranju nove publike i uključivanju dece u sadržaje, kako u sklopu publike, tako i kao učesnike.

Festival NOA - Novi Sad Open Art biće održan u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) i u staroj streljani Eđšeg (Antona Čehova 4).

NOA je nastala kao prvi korak širenja mreže nove umetničke scene u Srbiji, koju je otpočela manifestacija „Beograd Open Art-BOA”. Karakteristika Open Art projekta je gerilski, blitzkrieg karakter i ima nameru da munjevitom, jednodnevnom intervencijom pokuša da u tri koraka predstavi mlade umetnike i olakša im put do pažnje javnosti i tržišne razmene vrednosti.

Ceo ovaj projekat osmislile su četiri kustoskinje iz Beograda, a Sunčica Marković, akademska slikarka i pomoćnica direktora KCNS učestvovala je kao jedna od kustoskinja u beogradskom projektu i tu se rodila ideja da se ovako jedan kvalitetan projekat čiji je cilj podrška mladim akademskim umetnicima, implementira i u našem gradu, a KCNS je odmah prepoznao vrednost koju bi NOA imala za naše umetnike. 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text