NOVA ISKRA predstavlja AKS ME ANYTHING

NOVA ISKRA predstavlja AKS ME ANYTHING

Dizajn inkubator Nova Iskra 27. juna predstavlja svoj prvi “trademark” događaj koji mladim kreativcima i preduzetnicima nudi besplatne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima, dizajnerima i menadžerima

 


U skladu sa svojom misijom da podrži mlade kreativce i inicijative iz polja dizajna, kreativnih industrija i preduzetništva, Nova Iskra predstavlja sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti.


Prva AKS ME ANYTHING sesija biće održana u četvrtak, 27. juna u prostoru Nove Iskre koja će svoje radne stolove pretvoriti u zasebne “kabine” u kojima ćete moći da neometano razgovarate sa izabranim konsultantom čitavih 15 minuta - kratko vreme koje treba iskoristiti na najbolji mogući način.

S obzirom na kratko trajanje konsultacija, način na koji se pripremite najviše će uticati na to koliko korisno možete da iskoristite vreme koje je vam je na raspolaganju. Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.


U okviru premijernog izdanja AKS ME ANYTHING, koji će se održavati tri puta godišnje, konsultacije će pružati: Zorica Savičić (arhitekta, vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend), Dejan Restak (web i startup stručnjak, osnivač Vibe Network), Branko Nikolić (dizajner proizvoda i nameštaja i arhitekta, studio Antipod), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner, kreativni direktor Coba&Associates), Đorđe Krivokapić, (pravnik, asistent na FON-u i vođa Share Defence projekta), Marko Radenković (projektni menadžer, generalni menadžer dizajn inkubatora Nova Iskra), kao i predstavnik organizacije Sample – sekcije mladih perspektivnih lidera iz okvira Srpske asocijacije menadžera, koji će biti zaduženi za pitanja iz domena preduzetništva i biznisa.
 Prijavljivanje za aktivno učešće u događaju je neophodno, ispunjavanjem kratkog upitnika koji se nalazi na ovoj adresi.

Prijave se mogu slati do 25. juna u ponoć.

Učesnici će biti obavešteni o tačnom terminu njihove konsultacije, a jedna osoba se može prijaviti za najviše dva razgovora, i to sa dva različita eksperta. U slučaju velikog broja prijava, prednost će se dati onim koje su pristigle ranije.

Pored toga, događaj je besplatan i otvoren za publiku, koja je pozvana da se upozna sa ovim specifičnim formatom edukativnog programa. Nova Iskra se nalazi u ulici Gavrila Principa 43, a premijerni AKS ME ANYTHING biće održan u periodu od 17 do 19 časova, u četvrtak 27. juna.

Ovom prilikom, specijalno na Designed.rs Nova Iskra predstavlja prva tri konsultanta, dok ćete o ostalima moći da čitate početkom naredne nedelje. Pozivamo vas da se prijavite!

Dejan Restak (web i startup stručnjak, osnivač Vibe Network)

Najveći deo svoje karijere Dejan je proveo na mestu direktora B92.net. Potom je kao konsultant delio svoja iskustva po medijima u zemljama u tranziciji od Kazahstana do Ukrajine. Dve godine je radio i kao direktor poslovnog razvoja Wireless Media, gde je imao prilike da radi sa kompanijama poput Qtela, Nawrasa, Telekoma Srbija, Samsunga itd. U svojoj četrdesetoj rešio je da dokaže da nikada nije kasno za startap, pa je tako i nastao Vibe Network a ubrzo i prvi proizvod, sajt MojaGaraza.rs , Q&A sajt za vozače. Od 2012. godine Mojagaraza.rs je u vlasništvu Infostuda. Dejan trenutno pokušava da pomogne uspostavljanju startap ekosistema Srbije i kao savetnik ministarstva finansija i privrede gde upravo očekuje lansiranje inicijative Startup Serbia čiji je autor. Aktivan je i na mestu Savetnika Minstarstva finansija i privrede u oblasti tehnološkog startap preduzetništva.

Zorica Savičić (arhitekta, vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend)

Zorica Savičić je aktivna u poljima arhitekture, umetnosti, urbanog dizajna i edukacije od početka osamdesetih godina. Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu diplomirala je 1985. godine, gde je kasnije radila kao asistent ili gostujući profesor. Takođe je predavala na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je blisko sarađivala sa profesorom Rankom Radovićem, kao i na Interdisciplinarnim magistarskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Tokom poslednjih dvadesetak godina, osvojila je brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim konkursima, uključujući preko 10 prvih nagrada i brojna druga priznanja i otkupe. Kao član žirija, i sama je učestvovala u izboru laureata za nagradu "Ranko Radović", kao i u izboru najboljih rešenja na nekim od značajnih arhitektonskih ili urbanističkih konkursa u Srbiji. Tokom svoje profesionalne karijere, radila je u arhitektonskim biorima Investbiro, Energoprojekt HK (kao vodeći projektant) i Portart. Paralelno je sa brojnim saradnicima različitih generacija učestvovala na domaćim i međunarodnim konkursima, što je rezultiralo desetinama zapaženih arhitektonskih rešenja, uključujući rekonstrukciju pozorišta u Subotici ili tvrđave Kastel u Banja Luci. Projektovala je stambene komplekse, javne objekte, poslovne zgrade, pozorišta, muzeje i paviljone, kao i brojna enterijerska rešenja. Učestvovala je na konferencijama i stručnim skupovima u Švajcarskoj, Holandiji, SAD, Češkoj i čitavom regionu. 2013. godine preuzela je poziciju v.d. predsednika Društva arhitekakata Beograda, članica je Saveta Salona arhitekture i potpredsednica Centra za scenski dizajn pri OISTAT-u. Od prošle godine je i vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend, gde predaje Enterijer javnih objekata i objekata kulture.

Đorđe Krivokapić (pravnik, asistent na FON-u i vođa Share Defence projekta)

Đorđe Krivokapić radi kao asistent na Fakultetu Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu (FON) gde izvodi nastavu na predmetima Poslovno pravo i Pravne osnove informacionih sistema. Pre angažovanja na FON-u Đorđe je radio u advokatskoj kancelariji Karanović & Nikolić, stekao diplomu LL.M. (Master of Laws) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pittsburgh-u, USA i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (PFUB) gde je trenutno u fazi izrade doktorke disertacije na temu „Sukob zakona i nadležnosti koji proizlazi iz povrede reputacije putem Interneta“. Tokom leta 2010. i 2012. godine usavršavao se u okviru Berkman centra za Internet i društvo Pravnog fakulteta Univerziteta Harvard. Đorđev istraživački i profesionalni fokus predstavlja intersekcija prava i tehnologije i naročito način na koji digitalno okruženje vrši uticaj na promenu celokupnog društva. U okviru Share Fondacije Đorđe vodi projekat Share Defence čiji je osnovni cilj odbrana prava građana interneta i očuvanje tradicionalnih građanskih sloboda u digitalnom svetu. Takođe Đorđe istražuje izazove biznis modela u doba informacione revolucije, održivost uspostvaljenih instrumenata intelektualne svojine i druge podsticaje i prepreke inovativnosti.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text