Nova Iskra na konferenciji European Lab u Lionu

Nova Iskra na konferenciji European Lab u Lionu

Beogradski Dizajn inkubator Nova Iskra po drugi put će biti učesnik prestižne konferencije EUROPEAN LAB u Lionu, koja okuplja vodeće francuske i evropske aktere kulturnih i kreativnih industrija, festivale, produkcijske kuće i nezavisne stručnjake, pod motom “European Culture Refresh”.

 

U okviru konferencije European Lab, koja se pod motom European Culture Refresh održava od 27. do 30. maja u Hotelu De Region, generalni menadžer dizajn inkubatora Nova Iskra Marko Radenković će uzeti učešće u panelu posvećenom evropskim kreativnim inkubatorima, zajedno sa organizacijama iz Francuske, Švedske, Velike Britanije i drugih zemalja. Među njima će biti predstavnici evropskih inkubatora kao što su Creatis, Medea, The Whishy Bond, Neulogy i A.M.I.

European Lab i ove godine okuplja vodeće evropske i svetske stručnjake iz polja kreativnih industrija, umetničke produkcije, nezavisnog muzičkog biznisa i kulturnih politika. Program teče paralelno sa muzičkim  festivalom Nuit Sonores, koji je poslednjih godina prerastao u jedan od vodećih događaja u Francuskoj, ali i šire. Program konferencije organizovan je kroz brojne panele i predavanja istaknutih kulturnih operatera, a među temama su Culture as a tool for new territorial dynamics, From “Smart City” to “Smart Citizen”, The role of culture in the construction of cities of tomorrow ili Culture within a changing media landscape.

Pored Marka Radenkovića kao predstavnika Nove Iskre, u Lionu će biti još nekoliko predstavnika iz Srbije, a među njima i Jelena Nešić koja će uzeti učešće u panelu Thoughts on cultural innovation: A focus on new European platforms ispred festivala Resonate, i Relja Bobić ispred Dis-patch Kolektiva kao jedan od delegata konferencije, kao i Dimitrije Tadić, savetnik u Ministarstvu kulture Republike Srbije.

Među istaknutim gostima konferencije su i reditelj Michel Gondry, autori Bruce Sterling i Alain Damasio, kao i muzičari Daniel Miller i Laurent Garnier, dok će program festivala Nuit Sonores i ove godine predstaviti uzbudljiv presek najaktuelnijih izvođača globalne elektronske scene - Kraftwerk sa svojim 3D nastupom, Four Tet, Actress, Black Lips, Darkside, Efdemin, Kode 9, Rustie, Moritz Von Oswald, Earl Sweatshirt i brojni drugi.

Nuit Sonores održava se od 28. maja do 1. juna, a iza festivala i konferencije European Lab stoji lionska produkcijska kuća Arty Farty.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services