Nemanja Jehlička i Filip Bojović u 3D Type Book

Nemanja Jehlička Filip Bojović 3D Book

Radovi Filipa Bojovića i Nemanje Jehličke kao jedinih predstavnika iz Srbije izaći će u knjizi The 3D Type Book na proleće 2011.godine. 

3D Type Book knjigu izdaje izdavačka kuća Laurence King Publishing iz Londona. Idejni tvorci i urednici ovog izdanja su FL@33 Ltd, multi-disciplinarni dizajn studio za vizualne komunikacije iz Londona. Oni su do sada realizovali dve slične knjige Postcard book i Made and sold. Autori i urednici knjige su Agathe Jacquillat i Tomi Vollauschek, a prvobitni naslov izdanja bio je ABC Dimensional.


Nemanja Jehlička_Brownie Shop

3D Type Book je vodič, izvor inspiracije i svebuhvatni katalog radova koji se 100% fokusira na prezentaciju 3D slova, taktilnih eksperimenata i tipografskih formi, iznenađujućih i inovativnih načina interpretacije alfabeta u rasponu od duhovitih, luckastih, poetičnih i konceptualnih.

Filip Bojović_1. Slovaci_rad za identitet slovačke nacionalne manjine & 2. VCV_poster za svetski dan volentera za Volonterski centar Vojvodine

Na 240 strana 3D Type Book predstavlja 1300 slika i ilustracija preko 300 projekata, 160 selektovanih autora iz celog sveta. Takođe u knjizi će se predstaviti i radovi pionira moderne tipografije iz četrdesetih godina prošlog veka iako je akcenat stavljen na savremene i potpuno nove tipografske projekte i eksperimente.

3D Type Book predstavlja cutting-edge radove mladih nada, poznatih svetskih agencija i autora kao što su: Sagmeister Inc, Vaughan Oliver, Milton Glaser, Alvin Lustig, Louis Danziger, Roger Excoffon, Paul Elliman, Marian Bantjes, Geoff Kaplan Clotilde Olyff, Antoine+Manuel, Frost*Design, Italo Lupi, Mervyn Kurlansky, Marion Bataille, Non-Format, Oded Ezer, Post Typography, Rowland Scherman, Rinzen and Underware's Type Workshop, J. Kyle Daeve, Ji Lee, Pleaseletmedesign and Strange Attractors Design…

Nemanja Jehlička_Tijana T za 3D Type Book

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text