Najveći hrvatski avanturista na 11. Weekend Media Festivalu

Najveći hrvatski avanturista na 11. Weekend Media Festivalu

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala!

 

Na 11. Weekend Media Festivalu govoriće Davor Rostuhar kako je ostvario svoj najveći san i postao prvi Hrvat i 26. osoba na svetu koja je osvojila Južni pol. 

 

 


Dejan Verčič, slovenski praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja, otkriće zašto su slike zamenile reči. Čarobnu rečenicu za pitcheve podeliće Péter Szántó, osnivač SpringTab.com-a i sportista sa University of Southern California.

Preživeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propešačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanke teške više od 100 kilograma, uspelo je samo jednom Hrvatu - Davoru Rostuharu. Kako je uspeo da ostvari svoj najveći san, prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol, najveći avanturista na ovim prostorima ispričaće na 11. Weekend Media Festivalu ovog septembra u Rovinju.

Zašto se trenutno nalazimo u postknjiževnom dobu u kom je čitanje postalo retkost kao u Srednjem veku, na 11. Weekendu otkriće Dejan Verčič, profesor i načelnik odeljenja za komunikologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Verčič će govoriti u vraćanju fokusa s reči na slike, koji oblikuju današnju komunikaciju. Komunikacijski trendovi mu nisu strani, s njima se redovno susreće još od 1994. godine od kada organizuje BledCom, godišnji međunarodni simpozijum za istraživanje odnosa s javnošću.

”Lažne vesti, post-činjenice i post-istina koji prate post-čitanje potiču građanski i potrošački promiskuitet - dolaze nove burne dvadesete i lude godine, u kojima ćemo konačno napustiti Guttenbergovu galaksiju i krenuti u divni novi svet pokretnih slika”, kaže Dejan Verčič.

Slovenski praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja doktorirao je na London School of Economics and Political Science (LSE) i do sada je napisao preko 10 knjiga i 300 naučnih članaka. Partner i direktor za znanje u firmi Stratkom nagrađen je 2001. godine u Velikoj Britaniji medaljom Alan Campbell-Johnson za izvanredan doprinos u međunarodnim odnosima s javnošću i 2016. godine u New Yorku najvišom nagradom Američkog instituta za odnose s javnošću za praktičnu upotrebu naučnih istraživanja - Pathfider Award.

Iz Mađarske na 11. Weekend Media Festival dolazi osnivač SpringTab.com-a i sportista sa University of Southern California, Péter Szántó kako bi održao govor o čarobnoj formuli koja će pomoći učesnicima da uspešno prodaju svoj pitch. Na njegovoj korisnoj radionici učesnici će moći da prezentuju vlastite pitcheve Péteru, a on će, za manje od 10 minuta, rekonstruisati i stvoriti čarobnu rečenicu za svakoga od njih.

Szántó, ujedno i poznati vloger koji se bavi produktivnošću, uvršten je u top 30 ispod 30 godina u mađarskom izdanju Forbesa, a u svojoj karijeri sarađivao je s Time Warnerom, L'Oréalom, OTP-om, Fashion Streetom i TripTrottingom. Govorniku iz Mađarske deljenje saveta kako najbolje lansirati svoj lični brand će biti još jedno super iskustvo, koje obožava, a uživajući u stvarima koje ga zanimaju uspeo je izgraditi ime u svetu digitalnog poslovanja.

11. Weekend Media Festival - najveći regionalni komunikacijski festival, ove godine se održava od 20. do 23. septembra, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri su Francuska i Nemačka.

Svi iz marktetinga svoje radove mogu da prijave na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regionu ponovo će predstaviti najvažnija digitalna nagrada SoMo Borac.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text