Nagrade za hrvatska pakovanja

Nagrade za hrvatska pakovanja

Vino Piquentum Brazda odnelo je pobedu na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2014. u kategoriji Grafičkog dizajna, dok je McCann Zagreb osvojio CROPAK godine za Podravkine supe.


 

 

 

Najbolja ambalaža u 2014. Istarskom vinu Piquentum Brazda! 

Proizvođač vina je Dimitri Brečević i njegov Vinski podrum Buzet, a dizajn i produkciju etikete potpisuje Sonda Poreč.

Iako je vino flaširano u 2014. godini, pripreme za izradu etikete sežu još u 2012., sakupljanjem 200 primeraka Glasa Istre, dnevnih novina regije otisnutih na dan berbe, 21.09.2012. Ovo vino iz vinograda Istre koji je punih 80 godina obrađivan prirodnim metodama, u potpunosti odražava filozofiju proizvođača Dimitrija Brečevića, njegov stav da vino stvaraju vreme, prostor i iskrenost pa mu nisu potrebni drugi dodaci.

Rešenje etikete odražava tu istu filozofiju: novine utelovljuju simboliku vremena (dan berbe), prostora (regionalne novine područja) kao i iskrenosti (objektivna informacija koju prenose novine, svedočanstvo jednog vremena). Nasuprot mas-proizvodnji, etikete su producirane iz originalnih novina, a preuzeti listovi lišeni su ikakvih dodataka, odražavajući isti takav, iskreni, karakter vina. Grafički element izgleda novinskog teksta koji podseća na obrađeno polje, nadovezuje se na ime vina: Brazda.
Na konkurs za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu prijavljeno je 29 proizvoda i 27 serija u devet kategorija, ukupno više od 140 proizvoda.

Dizajn i produkciju etikete potpisuje porečka agencija Sonda, a nagradu je Sondi uručio Tom Schneider, predsjednik WPO-a (Svetske organizacije za ambalažu).

Agencija McCann Zagreb osvojila je prestižnu nagradu CROPAK GODINE 2014 za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu u okviru festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2014!


Dugogodišnje iskustvo, profesionalizam i kvalitet još su se jednom pokazali dobitnom kombinacijom pa su ovog puta ovenčani najvažnijom nagradom u razvoju ambalaže na hrvatskom tržištu – CROPAKOM GODINE 2014.

U sklopu festivala ambalaže FEST.A  CROPAK 2014. dodeljene su osim nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2014. i nagrade za najbolju ambalažu na tržištu regiona REGPAK 2014., u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus-IatT, kompanjije Tectus d.o.o.iz Zagreba i stručnog časopisa Ambalaža/REGprint.

Na ovogodišnji konkurs za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK prijavljeno je 29 proizvoda i 27 serija u devet kategorija, što ukupno čini više od 140 proizvoda. Za prestižnu nagradu za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK bilo je ukupno 11 nominacija u koje je uključeno 25 proizvoda.
U jakoj konkurenciji McCann Zagreb osvojio je nagradu u najvažnijoj kategoriji –CROPAK GODINE 2014. Radi se o ambalaži za Podravka juhe bogatog sadržaja za klijenta Podravka d.d., Koprivnica. Za dizajn ambalaže zaslužna je Ana Belić, dok je proizvođač ambalaže Aluflexpack novi d.o.o., Umag.

Svi dobitnici nagrade CROPAK i REGPAK stiču pravo učestvovanja na međunarodnom takmičenju za nagradu WorldStar koju dodeljuje Svetska organizacija za ambalažu (WPO), čiji je Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT iz Zagreba punopravni član.


Izvor: Media Marketing

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services