Mural Davora Gromilovića "Infiltration III"

Mural Davora Gromilovića "Infiltration III"

U Vodnjanu u Istri tokom jula meseca održan je Boombarstick Urban arts & music festival u okviru kojeg je učestvovao i vizuelni umetnik Davor Gromilović i Vodnjanu ostavio predivan mural "Infiltration III".
 

 

 

Po drugi put u Vodnjanu u Istri, od 9. do 13. jula održan je Boombarstick Urban arts & music festival. Pored mnogih muralista i streetart umetnika iz celog sveta, Davor Gromilovic je bio jedan od učesnika.

Mural koji imate prilike videti na fotografijama je dimenzija 12 x 6 metara i nastao je za vreme Boombarstick festivala.

Davor Gromilović o Boombarstick festivalu:

"Prošlog leta dok sam boravio u Istri sam imao prilike da vidim šta su umetnici poput Interesni Kazki, Liqen, Oko Oko i mnogih drugih radili na Boombarstick festivalu u Vodnjanu. 

Veoma mi je drago što sam ove godine bio jedan od učesnika i dobio mogućnost da uradim zid kakav želim. Napomenuo bih da je to potpuno jedno novo iskustvo, slikati mural na moru nije isto što i slikati u gradu. Vodnjan je mali srednjovekovni gradić prepun prelepe arhitekture i veoma ljubaznih meštana sa kojima smo imali prilike da se upoznamo i družimo tokom festivala.

Sam rad na zidu je priča za sebe, zahteva dosta energije i vremena, pogotovo ako odlučite da ga radite četkama i valjcima, a ne sprejevima. Tako da rad kreće tokom prepodneva, pravite pauzu tokom jakog sunca i nastavljate dok traje dan.

Takođe mi je drago da smo bili u mogućnosti da snimimo proces rada i napravimo kratak video koji prenosi zaista mali deo cele atmosfere. Iskoristio bi priliku da se zahvalim ljudima za asistenciju u radu Stefanu Jovanoviću i Beatrisi Pap, kao i Klari i Boombarstick festivalu na organizaciji i pozivu."


INFILTRATION III - Mural - Boombarstick festival 2014 from gromilovic on Vimeo.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services