Monografija Zaklade Adris osvojila Red Dot

 Monografija Zaklade Adris osvojila Red Dot

Red Dot nagradu je osvojila Monografija Zaklade Adris koju je u saradnji s Adris grupom osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM.


Na najvećem i jednom od najcenjenijih međunarodnih takmičenja na području vizuelnih komunikacija nagrađena je hrvatska publikacija u čijem je središtu izdubljeno jaje kao simbol prepoznavanja potencijala.
 

Danas su u nemačkom Essenu objavljeni dobitnici Red Dot nagrada, najveće i među najviše cenjenim međunarodnim priznanjima na području vizuelnih komunikacija. Nagradu je osvojila Monografija Zaklade Adris, nedavno nagrađena i na European Design Awards. Međunarodni žiri ocenjivao je svaki od 7.069 radova uživo na sednicama u trajanju od nekoliko dana, a među njima su bili i Gustavo Greco (Brazil), Ali Bati (Turska) i Jack Renwick (Velika Britanija) koji su ujedno dobitnici i prestižnih kanskih lavova na Cannes Lions Festivalu.Knjiga je specifična po simboličkom jajetu koje je izrezbareno u njenom središtu i koje predstavlja beskrajni potencijal života koji tek treba biti oslobođen. Zaklada Adris kao najveća korporativna zaklada u ovome delu Europe, svojim delovanjem od 2007. godine promoviše i podstiče inovativnost i kvalitet u naučnom i umetničkom radu, podupire talentovane učenike, studente i mlade naučnike. Zato je Monografija Zaklade Adris priča o prepoznavanju potencijala, sposobnosti da se gleda unapred i da se prave vrednosti prepoznaju u trenutku dok još nemaju svoj konačni oblik. Reč je ne samo o inovativnom dizajnu, već i o specifičnoj i zahtevnoj tehnici izrade pri kojoj je važan partner bila štamparija Cerovski Print Boutique.

“Kreativnost je najbolji put do uspeha zbog čega Adris grupa u svemu teži biti drugačija, pa tako i u oblikovanju svojih korporativnih publikacija.”, izjavio je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.Poslovni uspeh se odražava i kroz sredstva kojima komunicirate s tržištem, stoji na internetskim stranicama Red Dot-a, gde se naglašava kako svaka poslovna inovacija zaslužuje najbolju komunikacijsku strategiju kako bi bila uspešna na tržištu i takve se strategije nagrađuju. Prema rečima osnivača i direktora Red Dot konkursa, prof. dr. Petera Zeca, u više od 20 godina Red Dot je uspeo u kreiranju globalne platforme na kojoj se mogu nadmetati dizajneri vizuelnih komunikacija iz celog sveta, a 2014. godine bilo ih je najviše do sada.U kontekstu aktuelne rasprave o štampi naspram digitalnih medija članica žirija za štampana izdanja Bettina Schulz (Nemačka) komentarisala je kako se kroz štampane medije može postići dublje razumevanje informacije i kako će se štampa i u budućnosti koristiti za kreiranje jedinstvenog iskustva. Kada se vešto implementira, dizajn doseže širu publiku i bez korišćenja reči može opisati čak prilično kompleksne poslove na način na koji samo reči ne mogu, izjavio je član žirija Michel De Boer (Holandija) i dodao kako ulaganje u snažan vizuelni identitet dokazano doprinosi poslovnom uspehu.Do sada su korporativne publikacije Adris grupe osvojile nagrade kao što su Epica, D&AD London, Communication Arts Award of Excellence, Graphis, Art Directors Club of Europe (ADC*E), HOW International Design Awards, PRINT Business Graphics Review, Art Directors Club Croatia, IdejaX, International Design Awards, Good Design, Moscow International Advertising Festival, Creativity Awards, Type Directors Club, Festo, ali se i našla u finalu Cannes Lions festivala. Za agenciju Bruketa&Žinić OM ovo je šesnaesta Red Dot nagrada u poslednjih četrnaest godina.

Red Dot Design Award je jedno od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen koji je dizajnersku izvrsnost počeo nagrađivati još 1954. godine. Priželjkivana Red Dot etablirala se kao međunarodno prepoznatljiv dokaz kvaliteta dizajna i dodeljuje se za produkt dizajn, dizajn koncepata i dizajn komunikacija. Ovogodišnja svečana dodela nagrada održaće se 24. oktobra u berlinskom Konzerthausu.

 

 

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services