"Мој lični pečat" Gregora Zupanca

"Мој lični pečat" na Gregora Zupanca

TV serijal "Moj lični pečat" u režiji Gregora Zupanca pravo kulturno osveženje na javnom servisu! 

"Kratko, iskreno, jako" je slogan emisije "Moj lični pečat". Emisija je nova, savremena televizijska forma koja u svega pet minuta strastveno, emotivno i direktno predstavlja 25 ličnosti sa domaće kulturne scene, prepoznatljivih po izvanrednim stvaralačkim i životnim karijerama.


Svako od njih će gledaocima efektno ispričati kratku priču o momentima koji su presudno uticali na njihove karijere i menjali im živote. Tokom oktobra i novembra na prvom programu RTS emitovaće se prvih 25 epizoda od planiranih 250. Serijal je počeo sa emitovanjem u ponedeljak 8. oktobra. Emisije će se premijerno prikazivati ponedeljkom, sredom i petkom od 16:55h, na prvom programu RTS.

Autor i reditelj je Gregor Zupanc. Urednik emisije je Dejan Gligorijević. Producent je Miša Ilić. Saradnik na scenariju je Tamara Vučenović.

"Početna ideja koja me je pokrenula da napravim ovu emisiju je bila večita dilema svakog odgovornog medijskog radnika sadržana u pitanju: - Kako treba da izgleda i kakve poruke treba da šalje emisija koja će uspeti pozitivno da utiče na gledaoce? Kako da motivišem, podignem i promenim čoveka koji gleda moju emisiju?- Rešenje je bilo jednostavno. Pozvali smo uspešne, realizovane i hrabre ljude iz sveta kulture i socijalnih nauka da nam ispričaju priče o trenucima koji su ih prelomili i otvorili put ka prepoznavanju sopstvene originalnosti. Opredelio sam se za kratku, modernu formu koja prati vreme u kojem živimo i tokove savremene televizije. Dramski tok i kratka, krajnje lična, emotivna priča svakog sagovornika je najveća vrlina uspešno snimnjenog prvog dela serijala `Moj lični pečat`", izjavio je o emisiji autor i reditelj Gregor Zupanc (Izvor: Mondo).

Za vizuelni identitet nove televizijske emisije o kulturi "Moj lični pečat" zadužen je dvadesetpetogodišnji freelance grafički dizajner iz Beograda Borjan Grujić. Borjan je i autor špice emisije "Moj lični pečat". 

Osnovna ideja koncepta špice za emisiju "Moj lični pečat" jeste negacija ili relativizacija termina iz naziva "moj" i "lični". Dakle, ti termini su vrlo relativni, pa samim tim i nestalni i promenljivi. U skladu sa tim izgled špice predstavlja "pečat" nestalan i promenljiv - njega oblikuje mnoštvo okolnosti: vremenskih, kulturoloških, socijalnih...u tom kontekstu treba sagledavati elemente i pismo od kojih pečat "nastaje" koji su deo tih okolnosti, i pismo je takođe "naše" kao što je i pečat "moj". 

Špica je nastala u saradnji sa režiserom Gregorom Zupancem i njegovom animatorskom ekipom. Zvuk: Susumu Yokota- Love bird

Trejler za prvih 12 epizoda petominutne emisije na prvom programu RTS. 


 

 


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services