Moj lični pečat - Peđa Isus

Moj lični pečat - Peđa Isus

Predrag Ristić - Peđa Isus je srpski arhitekta, graditelj preko sto crkava! 

 


Ovom graditelju je posvećena deveta epizoda kratkometražnog dokumentarnog serijala "Moj lični pečat". Upoznajte Peđu Isusa u pet minuta.

 

Predrag Peđa Ristić (Peđa Isus) je rođen u Beogradu 1931. godine. Diplomirao je 1956. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu kod prof. D.Leka i S.Kliske. Doktorirao je na Univerzitetu u Gracu 1980. godine. Jedan je od najaktivnijih i najplodnijih srpskih neimara u drugoj polovini 20. veka. Njegov opus čine pre svega sakralni objekti ali i brojne porodične kuće, enterijeri, adaptacije i rekonstrukcije zaštićenih i istorijski vrednih objekata, kao i svojevrsni objekti namenjeni životu u prirodi (sojenice, kuće na drvetu). Profesor je na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za konzervaciju pri Teološkom fakultetu. 

Peđa je čovek velike stvaralačke energije koji se celoga života hrabro borio za svoje ideale i gotovo od rođenja bio svestan svog graditeljskog dara kojeg je razvijao od detinjstva do danas.

U emisiji Moj lični pečat Peđa Isus priča fascinatnu priču o njeovim prvim projektima - kućicama na drveću koje je gradio pedesetih i šezdesetih godina dvadesetog veka na Adi Međici i koje su u to vreme predstavljale mnogo više od funkcionalnog mesta za odmor i život. 

Savršeno ispričana, fascinanta priča o ljubavi, hrabrosti i borbi za svoje principe. Urednik: Dejan Gligorijević. Producent: Miša Ilić. Autor i reditelj: Gregor Zupanc. 

 

 

 

 


  

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services