Milija Belić na izložbi "Carrement 5" u Parizu

Milija Belić na izložbi "Carrement 5" u Parizu

Petu godinu za redom Milija Belić je centralna ličnost - osnivač, izlagač i komesar, značajne međunarodne izložbe "Carrement" u Parizu koja svake godine okuplja trideset vrhunskih umetnika iz domena geometrijske apstrakcije.

 

 

 

Na ovogodišnjoj izložbi, koja se održava od 17. do 30. aprila u prostoru Christiane Peugeot, nedaleko od Trijumfalne kapije, zastupljeno je jedanaest nacionalnosti (Francuska, Velika Britanija, Jermenija, Španija, Srbija, Nemačka, Slovačka, Holandija, Austrija, Poljska i Japan), a počasni gost je, posle istorijskih figura kao što su Julio Le Parc, Vera Molnar i Marino Di Teana, francuska umetnica Od Bertrand, učenica i sledbenica isto tako istorijski nezaobilazne, nedavno preminule, umetnice Aurelie Nemours.

U predgovoru kataloga Belić ističe da je potraga za modernošću, uspostavljanje nove vizije sveta i novog humanizma, kao izazov koji je u središtu umetničkog interesa već više od jednog veka, geslo i ove, pete po redu, izložbe "Carrement".

O značaju izložbe svedoči veliki broj objava i najava u francuskim medijima i na specijalizovanim portalima. Kao specijalni gost na otvaranju izložbe 19. aprila, Mira Odalović, modna kreatorka, predstaviće nekoliko najnovijih modela inspirisanih duhom geometrijske apstrakcije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text