Međunarodni Forum "Reactivate SARAJEVO"

Međunarodni Forum "Reactivate SARAJEVO"

Međunarodni forum "Reactivate Sarajevo" održava se od 28. do 31. maja u Sarajevu!

 

Inspirisan vizijom „aktivirajmo Sarajevo“, a u želji predstavljanja i umrežavanja inovativnih i uspešnih inicijativa, Forum okuplja akademsku zajednicu, politike i prakse više zemalja na jednom mestu.

 

 

Cilj je razvijanje projekata kao konkretnih rešenja za podizanje kvaliteta života i održivog razvoja grada. Podržan je od strane Švajcarske nacionalne naučne fondacije (SNSF) i Švajcarskog Ministarstva spoljnjih poslova (EDA) kroz Švajcarsku Ambasadu u Sarajevu.

Forum organizuje Urban-Think Tank, Katedra za Arhitekturu i Urbani Dizajn ETH Zurich - kao priliku za susret i iniciranja novih ideja, novih tehnologija i nove energije.Forum se održava na nekoliko lokacija. Program je počeo simbolički zvaničnom ceremonijom otvaranjau četvrtak, 28. maja u 18 časova u prostorijama Istorijskog muzeja Bosne i Hercegovine u saradnji sa "Danima Arhitekture".

Muzej će biti reanimiran i reaktiviran kroz predstavljanje pilot intervencija unutar muzeja (u sinergiji sa "Lift-Prostorne inicijative" i APA u BiH - Udruženje Pejzažnih Arhitekata), kulturni program, video mapiranje fasade, izložbe, live muzičke nastupe i dečje radionice – predstavljajući simbolično oživljavanje postojećeg objekta kao najvažnijeg elementa kulturnog i društvenog razvoja Sarajeva.Centralni  deo Foruma  se  održava  29. maja od 10:00 do 16:30 u "Domu  Mladih-Skenderija" u formatu od tri tematske sesije sa input prezentacijama i diskusijom: "Social and Cultural Management", "Creative Economies" i "Green Perspectives" (poslednja sesija u saradnji sa IBU Sarajevo i Univerzitetom u Sarajevu).

Predavači Foruma su eminentna imena iz oblasti kulture, arhitekture, urbanizma, preduzetništva kao i vladinih i nevladinih organizacija. Projekat je pod vođstvom Prof. Alfredo Brillembourg-a sa ETH Zurich koji je dobitnik nagrade "Zlatni lav" na Venecijanskom Bijenalu 2012. godine. Ostali učesnici su Justin McGuirk, pisac i kritičar, Charlie Koolhaas, holandska umetnica, pisac i fotograf, kao i Zenit Đozić, Nenad Veličković, Bojan Hadžihalilović i mnogi drugi.

Twitter
Facebook
 

  

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services